Oferte locuri de munca top

Pretul lemnului intre defrisare masiva si interes economic

Prețul lemnului nu va suporta influențe ca urmare a implementării unor măsuri restrictive în vederea exploatării responsabile a pădurilor, cu scopul de a preveni şi combate defrişările masive a acestora. Inițiativa legislativă care urmărește să reglementeze instituirea cadrului legal necesar în acest sens a fost respinsă de toate forurile legislative. Proiectul de lege (atasat) a fost inițiat de un grup de 26 de deputați PSD.

Parlamentarii din Camera Deputaților care au respins proiectul au susținut că “adoptarea acestei inițiative legislative ar putea avea un impact major asupra firmelor de exploatare și industrializare mici și mijlocii, îngreunându-le și chiar anulându-le accesul la masa lemnoasă”.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins propunerea legislativă în ședința din data de 5 februarie 2018.

Consiliul Legislativ a avizat negativ propunerea legislativă conform avizului nr. 811/04.10.2017.

Guvernul a transmis un punct de vedere negativ (nr. nr.1733/06.11.2017).

Comisia pentru industrii și servicii a dat, de asemenea, un aviz negativ  (nr.4c3/40/2018).

Membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, precum și cei ai Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună Plenului Camerei Deputaţilor respingerea propunerii legislative Camera Deputaţilor este Cameră Decizională.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Pentru ce varianta ocolitoare se reia licitatia

O importanta retea de magazine pregateste construirea unei noi unitati

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

Sus