Oferte locuri de munca top

Siderurgiștii europeni in razboiul otelului dintre SUA si UE

Sectorul siderurgic sprijină cu fermitate inițiativa Uniunii Europene de a contesta măsurile luate de SUA pentru a proteja industria și a reechilibra comerțul. Asociația Europeană a Oțelului a salutat cu căldură anunțul făcut ieri de comisarul Malmström.

Uniunea Europeană a trasat o strategie pentru a se proteja în cazul în care Statele Unite vor impune tarife la importurile de oţel şi aluminiu.

Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, a declarat că UE analizează o listă cu produse americane care ar putea fi vizate, conform normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Comisia Europeană a propus tarife vamale de 25% la importurile de oţel, aluminiu, produse agricole, îmbrăcăminte, încălţăminte şi anumite bunuri industriale din SUA, ca represalii în urma anunţului preşedintelui Donald Trump privind impunerea unei taxe de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat.
Lista include, de asemenea, produse de machiaj, iahturi, motociclete, bourbon, orez, merişoare şi suc de portocale.

„Luarea măsurilor pentru a proteja industria europeană împotriva deformării comerțului este o chestiune de viață sau de moarte pentru industria siderurgică europeană. UE ar trebui să fie pregătită să pună în aplicare măsuri de siguranță pentru a evita o creștere a importurilor și a stocării care ar putea dăuna industriei europene a oțelului „, a declarat Axel Eggert, director general al EUROFER.

Importurile de oțel ale UE care acoperă întreaga gamă de produse au rămas foarte ridicate – 40 de milioane de tone în 2017 – în ciuda mai multor măsuri UE de protecție comercială (majoritatea vizând dumpingul și subvențiile ilegale din China). Cele mai recente date de import pentru ianuarie 2018 indică deja o creștere masivă a produselor finite din oțel, conduse de alte țări decât China, în special Rusia, Turcia, India, Coreea de Sud, Vietnam, Belarus și Ucraina.

„Salutăm anunțul Comisiei privind o abordare bazate pe trei căi – și, în special, luarea unor măsuri adecvate, suficiente și rapide – pentru a proteja interesele și locurile de muncă din industria noastră. Este clar că orice creștere suplimentară și imensă a importurilor ar destabiliza din nou o piață europeană a oțelului care tocmai a început să se stabilească pe o cale de creștere durabilă „, a subliniat dl Eggert.

EUROFER consideră că acum mai mult ca niciodată este crucial ca guvernele să acționeze în mod decisiv pentru a aborda cauzele profunde ale excesului de capacități globale, inclusiv eliminarea subvențiilor de capacitate care deformează piața și a măsurilor de sprijin guvernamental la nivel mondial, desfășurate în cadrul Forumului global privind capacitatea excedentară a oțelului.

 

Citiți și:

Centru comercial, clinica medicala, blocuri inalte, in pregatire pe 5 hectare

Cine va repara strazi pentru mai mult de 52 mil lei

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus