Oferte locuri de munca top

Apar noi zone de interes pentru dezvoltatorii imobiliari

Chiar dacă investițiile statului în infrastructură au atins în 2017 nivele minime (de exemplu, nu a fost inaugurat niciun kilometru de autostradă) dezvoltatorii imobiliari au fost dinamici, piața rezidențială (clădiri noi) crescând anul trecut cu 68,7%, conform INS.

„Piața spațiilor de birourilor a fost efervescentă, prețurile au crescut și sunt în creștere datorită ofertei scăzute față de cerere. Calitatea spațiilor este mai bună, dar criteriile sunt aceleași – locație, preț, facilități oferite”, explică d-na  Anca Mihaela Barbăroșie, Managing Partner, Romtor Technics.

“Dezvoltarea zonelor rezidențiale influențează și interesul manifestat pentru spațiile de birouri, am observat că primează rezidența angajaților cheie, spațiile de recreere și cele destinate fumatului putând face diferența între clădiri cu caracteristici similare. Există o preocupare spre motivarea și retenția angajaților, care se regăsește atât în alegerea locației cât și în facilitățile oferite acestora”, a punctat d-na Barbăroșie.

Zonele de interes sunt cea de nord (Aviației-Barbu Văcărescu – Floreasca) și cea de vest (Politehnica – Iuliu Maniu – Regie). Noi clădiri de succes se construiesc în zona Timpuri Noi, unde începe să se contureze un nou pol de birouri, datorită apropierii de stația de metrou și de campusurile universitare din zonă.

De altfel, s-a observat că prețurile de tranzacționare pentru clădirile unice, atât din punct de vedere al locației, cât și al specificațiilor tehnice și clientului ancoră atras au crescut. Însă, mediul de afaceri a început să fie mai atent și mai precaut la schimbările legislative și la lipsa predictibilității, ceea ce se va reflecta și pe piața imobiliară.

www.romtor.ro

Telefon: 0212331849
office@romtor.ro

 

Sus