Oferte locuri de munca top

Cat a primit Elena Udrea de la administratorii Termogaz Company

Administratorii Termogaz Company SA au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, de către procurorii DNA pentru că i-ar fi dat mită Elenei Udrea, la acea dată ministru al Dezvoltării Regionale.

Astfel, procurorii DNA susțin că în cursul anului 2010, Adrian Gardean și Miron Dorel Gardean au transmis foloase materiale ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, Udrea Elena Gabriela, pentru a asigura finanțarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de Termogaz Company SA cu mai multe unități administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România”.
Transmiterea foloaselor s-a realizat în mod indirect, prin intermediul lui Ștefan Lungu, consilierul personal al ministrului, în baza unei înțelegeri încheiate în cursul anului 2010 de către Gardean Adrian și Lungu Ștefan, la care a achiesat ulterior și Gardean Miron Dorel.
Ca urmare acestei înțelegeri, la datele de 24 august 2010 și 20 decembrie 2010, cei doi inculpați au dispus transferul unor foloase în valoare totală de 695.367 lei, prin intermediul unor plăți, către o societate controlată de Ștefan Lungu, care a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company și furnizorii obișnuiți ai acesteia.
Suma plătită cu titlul de foloase necuvenite reprezintă 10% din valoarea plăților efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului către unitățile administrativ teritoriale Cavnic și Borsec, în contul lucrărilor realizate de S.C. Termogaz Company S.A.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
* Gardean Adrian, administrator de fapt al Termogaz Company SA, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită,
* Gardean Miron-Dorel, la data faptei, acționar majoritar și administrator al Termogaz Company SA, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara.

 

Citiți și:

Inca un pas pentru construirea unei mari sali polivalente

Un mare spital urmeaza sa fie reabilitat cu peste 30 mil lei

40 mil lei pentru construirea si modernizarea spitalelor

Fostul Palat Curentul se pregateste de renovare

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus