Oferte locuri de munca top

Peste 200 mil lei pentru eficienta energetica in sectorul rezidential

Un împrumut de până la 206 milioane lei (echivalentul a 45 milioane euro) va fi acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru investiții în eficiența energetică în sectorul rezidențial din România. Acesta va fi derulat prin grupul UniCredit.

Fondurile vor fi împrumutate familiilor care doresc să investească în casele lor pentru îmbunătățirea eficienței energetice (cum ar fi încălzirea, apa și electricitatea, precum și construcții suplimentare, cum ar fi pereți, ferestre și acoperișuri) și extinderea disponibilității soluțiilor verzi pentru sectorul rezidențial.

Asistența tehnică este asigurată prin granturi de la Fondul Global pentru Mediu și Fondul Special al Băncii BERD.

TaiwanICDF – Fondul Internațional de Cooperare și Dezvoltare va contribui până la 29 milioane RON (echivalentul a 6,3 milioane de euro) ca finanțare concesională.

Lucyna Stanczak-Wuczynska, directorul BERD pentru băncile din UE, a adăugat: „Această nouă tranzacție face parte din strategia noastră de a mări finanțarea investițiilor în eficiența energetică în România și în alte țări în care BERD investește. Experiența noastră a demonstrat că investițiile continue în eficiența energetică au o contribuție importantă la o economie mai «durabilă», «ecologică», precum și la un sens economic și economic clar.”

Acesta este cel de-al doilea împrumut în cadrul noii facilități de finanțare a economiei verzi a BERD (GEFF). Lansat mai devreme în 2017, cu un volum total de până la 100 de milioane de euro, este destinat să ajute gospodăriile românești să investească în măsuri de eficiență energetică și energie regenerabilă. Împrumuturile sunt furnizate prin intermediul instituțiilor financiare locale partenere.

BERD a canalizat aproximativ 4 miliarde de euro în finanțarea ecologică prin programe similare în 24 de țări până în prezent.

GEFF face parte din abordarea BERD privind economia verde în tranziție, în cadrul căreia Banca își propune să aloce 40% din investițiile sale anuale pentru finanțarea schimbărilor climatice până în 2020.

În 2017, BERD a investit peste 525 de milioane de euro în 26 de proiecte din România și va ajunge la aproape 8 miliarde de euro în investiții cumulate în țară până la sfârșitul anului.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus