Oferte locuri de munca top

Vor fi modificate normele pentru inregistrari cadastrale

Vor interveni modificări în ceea ce privește lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ – teritoriale. Aceasta potrivit unui ordin al directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, ordin aflat în dezbatere publică până pe 7 noiembrie 2017.

Astfel, urmează să fie modificată procedura și modalitatea de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale .Este vorba de procedura aprobată prin Ordinul directorului general ANCPI nr. 819/2016, publicat în Monitorul Oficial nr. 583/1 august 2016.

La momentul actual există lucrări de înregistrare sistematică pentru care documentele tehnice ale cadastrului au fost întocmite și  recepționate, urmând să fie parcurse doar etapa de publicare a documentelor tehnice pe o perioadă de 60 de zile și cea de soluționare a cererilor de rectificare, cu privire la care Legea prevede că poate fi de cel mult 60 de zile, respectiv etapa de actualizare a acestor documente.

Situația va determina depășirea termenului impus de 30 noiembrie 2017 pentru finalizarea lucrărilor.

De aceea ANCPI consideră că se impune modificarea în regim de urgență a Procedurii în sensul stabilirii unei prevederi excepționale care să permită prelungirea acestui termen.

Potrivit noului ordin, la punctul 4 al articolului 5, ultimul paragraf se modifică și va avea următorul cuprins:

„Contractele de finanţare anuale încheiate anterior intrării în vigoare a Legii nr. 243/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2016 privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 pot fi transformate în contracte de finanţare multianuale, prin prelungirea duratei acestora până cel târziu la data de 30 noiembrie 2017, prin acte adiționale.

Prin excepție, în cazul lucrărilor de înregistrare sistematică care nu au fost finalizate până la data de 30 noiembrie 2017, dar pentru care a fost emis Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă aferent Livrării nr. 1 – „Documentele tehnice ale cadastrului – copie spre publicare”, până cel târziu la data de 27.10.2017, durata contractului de finanțare poate fi prelungită până la cel mult 24 de luni de la data încheierii acestuia, prin act adițional.”

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în format word la adresa de e-mail comunicare@ancpi.ro

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia octombrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus