Oferte locuri de munca top

Plasamentele în rezidențial tot mai profitabile

Costel Alecu, managing partner al Romtor Real Estate

Piața rezidențială bucureșteană a marcat o ușoară creștere în această vară, lucru confirmat și de indicele prețurilor din Capitală, care și-a continuat parcursul ascendent înregistrat de la an la an (un salt de peste 9% comparativ cu anul trecut), randamentele fiind mai ridicate decât cele în plasamentele bancare.

Acest lucru a generat un interes sporit al dezvoltatorilor pentru acest segment al domeniului imobiliar, demonstrat de creșterea numărului de autorizații de construcţii pentru clădiri rezidenţiale. Conform Institutului Naţional de Statistică acestea au crescut în august cu 11,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut şi cu 6,2% în primele opt luni din 2017.

Costel Alecu, managing partner al Romtor Real Estate explică aceasta evoluție prin faptul că „apetitul dezvoltatorilor pentru segmentul rezidențial este la o cotă ridicată deoarece piața recepționează foarte bine acest tip de dezvoltări, iar stocul de unități noi este în scădere, întrucât în ultima vreme a scăzut numărul de proiecte livrate. Printre cauzele identificate ale acestei evoluții a fost și blocajul apărut la nivelul administrațiilor locale pentru emiterea de noi autorizații de construire, generat de schimbările survenite la nivelul lor, în urma alegerilor locale, în principal în București”.

În Capitală, pretenţiile vânzătorilor de apartamente s-au majorat, per ansamblu, cu 0,3% în ultima lună, de la 1.250 la 1.254 de euro pe metru pătrat util.

www.romtor.ro

Telefon: 0212331849
office@romtor.ro

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia octombrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus