Oferte locuri de munca top

Doua manastiri primesc fonduri europene pentru reabilitare

Contractele de finanțare pentru proiectele care vizează modernizarea Mânăstirilor Zamfira și Probota au fost semnate de Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene.

Astfel, pentru reabilitarea mânăstirii Zamfira vor fi investiți aproape 20 milioane lei. Proiectul vizează consolidarea,restaurarea, conservarea și punerea în valoare arhitecturală și pictura murală a Bisericii Mari a Mănăstirii Zamfira, județul Prahova.

În cadrul proiectului va fi restaurată și consolidată Biserica Înălțarea Domnului și Sfântul Nifon, obiectiv de patrimoniu din ansamblulul mânăstirii.

Acesta este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o durată de implementare de 45 luni.

Contractul de finanțare pentru proiectul de restaurare a patrimoniului cultural la Mănăstirea Probota, din județul Suceava are o valoare totală de aproape 22,7 milioane lei. Lucrările se vor derula timp de 3 ani și se vor finaliza prin punerea în valoare a patrimoniului cultural din satul Probota, județul Suceava.

Mânăstirea Zamfira este situată în lunca din stânga râuluiTeleajen, pe șoseaua paralelă cu Drumul Național 1A, la aproximativ 15 km de Ploiești și a fost ctitorit de arhimandritul Eftimie, stareț al Mănăstirii Ghighiu, la jumătatea secolului al XIX-lea.

Mănăstirea Probota este un lăcaș de cult ortodox, construit în anul 1530, în satul Probota din județul Suceava, de către domnitorul Petru Rareș. Biserica mănăstirii are hramul Sfântul Nicolae.În perioada 1522-1667 mănăstireaa îndeplinitrolul de necropolă domnească a Moldovei, aici aflându-se mormintele domnitorilor Petru Rareș (1527-1538, 1541-1546) și ȘtefanRareș (1551-1552), al Doamnei Elena Rareș și ai altor membri ai familiei domnitoare a Moldovei.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia septembrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus