Repartizarea locuinţelor ANL pentru tineri a prilejuit săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de către funcționarii unei primării din țară.
Prin urmare, procurorii DNA Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpaţi.
Fostul primar al municipiului Reghin, Daniel-Gabriel Gliga, şi alţi funcţionari au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, la repartizarea locuinţelor ANL pentru tineri.
Astfel, alături de fostul edil, procurorii DNA Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpaţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit:
* Gabriela Koss, la data faptei secretar al Primăriei Reghin şi preşedinte al Comisiei de analiză a cererilor privind repartizarea locuinţelor ANL pentru tineri (în formă continuată);
* Doina-Adriana Moldovan-Verdeş, la data faptei şef al Serviciului Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Reghin şi membru al Comisiei de analiză a cererilor privind repartizarea locuinţelor ANL pentru tineri (în formă continuată);
* Ovidiu-Vasile Badiu, consilier juridic în cadrul Primăriei Reghin (în formă continuată);
* Andras Nagy, la data faptei viceprimar al municipiului Reghin şi membru al Comisiei de analiză a cererilor privind repartizarea locuinţelor ANL pentru tineri.
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Târgu Mureş susţin că, în cursul anului 2012, cele cinci persoane ar fi semnat patru contracte de închiriere a imobilelor din fondul ANL cu persoane, care fie nu îndeplineau criteriile de acces la locuinţă, fie nu figurau nici măcar în lista de solicitanţi. Demersurile s-ar fi făcut prin încălcarea prevederilor legale, dar şi fără respectarea procedurilor de atribuire.
În această manieră, magistraţii consideră că ar fi fost produs un folos necuvenit celor patru persoane, care au beneficiat de contracte. Aceste foloase ar fi constat în acordarea, în mod nelegal, a folosinţei locuinţelor, concomitent cu cauzarea unei vătămări a intereselor legitime a altor solicitanţi, care ar fi fost îndreptăţiţi să le primească.
Procurorii anticorupţie precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)
TopJobs – Oferte locuri de munca in constructii (click aici)
Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constru