Oferte locuri de munca top

Pentru mai mult aer în clădirea voastră

O atmosferă plăcută și mai mult confort pentru un mediu optim de muncă și trai

 

Starea de sănătate, de bine și performanțele oamenilor aflați într-o clădire depind indubitabil de calitatea aerului din încăperi. Daca aceasta scade, de exemplu datorită persoanelor din incăpere și activităților lor  sau prin emisiile clădirii și a echipamentelor sale, poate, printre altele, să ducă la dureri de cap, scăderea puterii de concentrare și oboseală.

Aerisirea regulată și suficientă este foarte importantă – dar și calitatea aerului care vine din exterior are un rol foarte important. Pe lângă poluarea existentă datorită circulației sau activităților industriale din zonă trebuie avuți în vedere și factorii naturali, de exemplu, polenul.

Există trei tipuri de ventilații : naturală, mecanică care se bazează pe diferența de temperatură, respectiv presiune între interior și exterior și hibrid, o combinație între cea naturală și cea mecanică. În varianta de ventilație hibrid, o parte din aportul de aer este acoperit de unitatea mecanică, restul prin aerisire naturală, prin ferestre.

În prezent câștigă tot mai mult teren soluțiile de ventilare descentralizată. Soluțiile de ventilație descentralizată de la Schüco ofernumeroase avantaje:

  • integrare în ferestre sau pereți cortină, elimină montajul în plafoane false, se face economie de înălțime, sunt ideale și proiecte de renovări
  • comandă inviduală, în funcție de necesarul fiecărui spațiu
  • se instalează în interior
  • nu ocupă spațiu în încăpere
  • fantele de acces/evacuare aer sunt aproape invizibile
  • lipsa rețelelor de canale între camere nu mai propagă zgomotul

 

  • 1Schüco VentoAir reglează ventilația necesară în locuințe, inclusiv gradul de umezeală. Astfel pot fi evitate daune provocate de mucegai. Principul de funcționare al aerisitorului de falț cu clapetă autoreglabilă se bazează pe compensarea diferenței de presiune dintre interio și exterior. Aerisitorul are o funcționare pur mecanică: în cazul unui vânt mai puternic clapeta limitează accesul aerului, eliminând astfel formarea unor curenți neplăcuți.

 

 

 

 

 

Schüco VentoLife este un sistem de ventilație care a fost dezvoltat mai ales ca răspuns la nevoile locuitorilor marilor metropole, greu încercate de poluare.

Este echipat cu un filtru în trepte care elimină 99,5% din substanțele și particulele periculoase din aer, până l acele mai mici dimensiuni.  Aparatul este potrivit atât pentru construcții rezidențiale cât și comerciale.Se poate integra în ferestre din seriile AWS 50 până la AWS 75.SI, inclusiv  în construcțiile de ferestre bloc, precum și în pereții cortină Schüco FWS.

Calitățile acestui aparat au fost apreciate și recunoascute și de juriul internațional format din 39 de persoane care a acordat sistemului de ventilație Schüco VentoLife premiul  „Red Dot: Best of the Best 2017“ , cea mai înaltă distincție din categoria sa. În total au fost analizate mai mult de 5500 de produse din 54 de tări.

2alu

 

Schüco VentoFrame

În cele mai multe clădiri, mai ales în cele rezidențiale, schimbul de aer prin infiltrare, adică prin neetanșeitățile construcției, nu asigură suficient aer proaspăt. În acest cay trebuie dezvolta un concept de ventilație care să asigure calitatea aerului din încăperi. Pentru astfel de aplicații Schüco oferă un sistem de ventilație în fereastră autoreglabil, care se instalează în tocul ferestrei, iar lățimea vizibilă redusă îl face greu observabil. Această soluție eficientă de ventilație descentralizată asigură aportul necesar de aer propapăt independent de utilizatori și deci, fără deschiderea ferestrei. Datorită clapetei de ventilație autoregulatoare, Schüco VentoFrame reacționează la schimbările de presiune și controlează aportul de aer fără a lăsa se se formeze curenți.

3

 

Schüco VentoTherm

Sistemul Schüco VentoTherm este o soluție eficientă, multifuncțională, pentru schimbul controlat de aer. Acesta protejează încăperile de curenți de aer, insecte și polen și oferă un nivel ridicat de protecție fonică și termică, comparativ cu fereastra deschisă în poziție oscilantă. Opțional comanda se poate face prin senzori care pot detecta mirosurile și emisiile umane precum și ale materialelor de construcție și mobilelor, asigurând astfel un climat optimizat. Aparatul emină definitiv umezeala și mucegaiul, optimizează consumul energetic, climatul încăperii și calitatea aerului din clădiri, toate acestea fiind avantaje decisive pentru evaluarea valorii unei clădiri.

4

Schüco VentoTec

Sistemul de ventilație Schüco VentoTec este conceput special pentru cerințele specifice ale clădirilor comerciale și completeză gama de sisteme de ventilație descentralizată de la Schüco. Sistemul asigură pe lângă un debit ridicat de aer și un procent ridicat de recuperare a căldurii și se integrează perfect în profilele de ferestre și pereți cortină. Datorită faptului că spațiul ocupat de sistem este minimizat, el se poate integra perfect în spațiile opace ale anvelopei clădirii. Modul de instalare descentralizat, în fiecare încăpere, împreună cu comanda prin senzorii pentru determinarea calitații și gradului de umiditate a aerului realizează funcționarea conform necesităților, ceea ce nu este posibil de realizat  în cazul soluțiilor de ventilație centralizată. Există variante constructive diferite, care pot fi interconectate în scheme de funcționare master-slave.

ventotec

Ferestre de ventilație Schüco AWS VV

Ferestrele de ventilație Schüco AWS VV (Ventilation Vent) sunt disponibile ca cercevele opace cu deschidere batantă, cu lățimea vizibilă de 300mm, 250mm și 170 mm. Elementele pot fi de înălțimea camerei și combină o funcționalitate ridicată – volum mare de aer – cu multă libertate de design. Sunt disponible variante de feronerie aplicată sau ascunsă, din gama Schüco AvanTec SimplySmart. Este diponibilă și varianta de acționare mecatronică Schüco TipTronic, care este ideală pentru răcirea automatizarea răcirii pe timp de noapte, și care contribuie eficient la optimizarea consumului energetic al unei clădiri.

Gama de produse Schüco pentru ventilație descentralizată acoperă un domeniu larg de utilizări, ele fiind concepute cu scopul de veni mereu în întâmpinarea dorințelor și confortului beneficiarului final al clădirilor rezidențiale sau comerciale, omul.

6

Pentru informații suplimentare despre produsele și serviciile noastre, vizitați: www.alukoenigstahl.ro

Sus