Urare Craciun 2024

Ce investitii va derula Holdingul Bucuresti

Holdingul Municipal „Bucuresti – capitala europeana”, alcatuit din 21 de societati comerciale pe actiuni, detinute integral de municipalitate, va presta catre cetateni servicii de calitate mai buna, la preturi mult mai mici, a declarat Primarul General, Gabriela Firea, cu ocazia raportului activitatii primului an de mandat.

“Am avut un an in care intreaga echipa a muncit, am fost determinati, motivati sa facem lucrurile bine si repede. Din pacate, sunt in continuare multe prevederi legislative care ingreuneaza administratia. Ma bazez pe sprijinul parlamentarilor din Bucuresti si Ilfov pt a modifica acele prevederi care ne blocheaza sau ne reduc ritmul de actiune”, a mai spus Gabriela Firea.

Prezentam mai jos proiectele initiate in actualul mandat al primarului general:

Spitalul Metropolitan
– În bugetul pe 2017 au fost cuprinse sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene.

– Avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical. cu – Capacitate: aproximativ 2000 de paturi

– Investiție estimată: cca 300 milioane de euro.

– Noul spital va cuprinde secții pentru care în București se înregistrează un deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși etc.

Locuințe sociale, de serviciu și pentru tineri
Au fost identificate 6 amplasamente pe care Trustul Metropolitan de Construcții va demara procedurile preliminare pentru edificarea unor ansambluri de locuințe, pentru tineri, de serviciu sau sociale, unele dintre acestea incluzând și clădiri cu funcțiuni sociale.

– Str. Mexic nr. 19, sect. 1, 34.450 m2, 700 de unitati locative + gradinita

– Str. Aviator Banciulescu nr. 5, sect. 2, cca. 1,9 ha, cca. 250 unitati locative

– Calea Dudesti nr. 165, 3133 m2, 100 unitati locative

– Str. Ion Sahighian nr. 6, sect. 3, 7470 m2, 300 unitati locative

– Str. Orastie nr. 12, sect. 4, 7685 m2, 220 unitati locative

– Str. Aeriana nr. 6, sect. 5, 100.000 m2, 5000 unitati locative + gradinita+ camin de batrani

– Bd. Timisoara nr. 108, sect. 6, 32192 m2, 1400 unitati locativeAlte 10 amplasamente se află în studiu pentru determinarea compatibilitatii cu astfel de proiecte.

Condiții mai bune în unitățile de învățământ
– În Bugetul pe 2017 al Municipiului București sunt alocați 1,3 milioane de euro pentru finanțarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea și extinderea unor unități de învățământ din Capitală, obiectivul fiind ca în cel mai scurt timp să nu se mai învețe în 3 schimburi în nicio școală din București.

– Total obiective: 42 de unități de învățământ, dintre care 16 grădinițe cu 4 sau 8 grupe, 10 afterschool, extinderea unui număr de 15 școli foarte aglomerate și extinderea sălii de sport din cadrul Școlii Centrale

– În perioada următoare, potrivit solicitărilor venite din partea sectoarelor, Primăria Capitalei va amenaja în regim de urgență grădinițe și creșe, în imobile care vor fi închiriate de pe piața liberă, astfel încât la toamnă să se asigure o acoperire cât mai largă a solicitărilor de locuri în unitățile de învățământ preșcolar;

– program de dotare a cabinetelor medicale si stomatologice din scoli.

Parcări de reședință la punctele termice
– Au fost identificate terenuri în vecinătatea unor puncte termice ale RADET din sectoarele 1,3 și 6 pe care se vor construi parcări modulare, din elemente ușoare, metalice

– această soluție permite construcție într-un timp mult mai scurt, inclusiv în perioadele în care vremea este nefavorabilă

– parcările vor beneficia de toate utilitățile, precum și de stații de încărcare a autovehiculelor electrice

– Proiectul va fi derulat în cadrul unor parteneriate încheiate între Primăria Capitalei, RADET și Primăriile de sector

– suprafața totală: cca 4.000 mp

– număr de locuri de parcare construite: până la 500, în funcție de soluția constructivă aleasă

Achiziționare de autobuze electrice
– PMB va demara un studiu de fezabilitate privind achiziția de autobuze complet electrice, așa cum este prevăzut în PMUD 2016-2030, care va stabili indicatorii economici și modul de implementare pe termen mediu a acestui proiect în condiții de eficiență economică.

– Autobuzele vor fi cu tracțiune complet electrică cu baterii electrice combinate cu baterie de supercapacitori, vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea, și aer condiționat.

– Încărcarea bateriilor electrice se va face în stații fixe și de la rețeaua de contact pentru alimentarea tramvaielor și troleibuzelor.

– Avantaje: emisii poluante zero, mers silențios fără șocuri la pornire și la frânare, reducerea zgomotului și a vibrațiilor

– Autobuzele electrice vor fi introduse pentru început pe liniile care străbat zona centrală și cartierele dens populate

Șos. Fabrica de Glucoză
– s-a semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a soselei.

– Obiectiv principal: îmbunătățirea condițiilor de circulație la intrarea în București de pe autostrada A3

– Valoarea totală a contractului: 48,23 milioane lei

– Durata de execuție este de 18 luni de la data începerii lucrărilor.

– Principalele lucrări ce vor fi executate:

  • Lărgirea la 4 benzi a 1,8 km de stradă;
  • Lățimea platformei va fi de 24m, din care carosabil 14m și trotuar de 4,5m;
  • Reconfigurarea intersecțiilor pe care le traversează această arterăși racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a autostrăzii A3;
  • Reamenajarea spatiilor verzi si a trotuarelor;
  • Asigurarea iluminatului stradal.

Biciclești în București
– Primăria Capitalei va demara în acest an un amplu program privind încurajarea mersului pe bicicletă și a utilizării mijloacelor de transport nepoluante, cu efecte directe asupra sănătății populației, reducerii poluării și a descongestionării traficului.

Proiectul va avea 3 componente:

  1. Program de stimulare a achiziționării de biciclete și mijloace de transport alternative, prin oferirea de vouchere in valoare de 500 de lei
  2. Dezvoltarea unui program amplu de bike-sharing la nivelul Capitalei
  3. Derularea unei campanii de conștientizare a bicicliștilor în trafic, derulată de PMB, prin Poliția Locală, în parteneriat cu Poliția Rutieră și Asociațiile de bicicliști

Teatru temporar
– Proiectul prevede construcția unei săli de spectacol cu 400- 450 de locuri, care să contribuie la rezolvarea unei probleme majore – lipsa spațiilor moderne pentru spectacole, mai ales în condițiile în care, din cauza unor lucrări de modernizare și consolidare, multe teatre bucureștene nu își pot utiliza sălile de spectacol.

– Prin acest proiect se dorește realizarea unui pavilion de arhitectură inovativă, o construcție ușoară, care să fie amplasată într-o zonă centrală, cu acces facil auto și cu mijlocele de transport în comun.

– Construcția va fi realizată pe structură metalică și va îndeplini performanțele specifice desfășurării spectacolelor, precum și normele de securitate seismică și cele referitoare la incendiu

– În bugetul pe 2017 a fost alocată pentru obiectivul de investiții „Teatru Temporar” suma de 8 milioane lei, reprezentând consultanță pentru concurs de soluții, întocmire proiect și execuție lucrări.

Hala Matache
 – Primăria Capitalei va organiza în acest an un concurs de soluții, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, pentru reamplasarea Halei Matache și amenajarea pieței.

– Pentru elaborarea PUZ-ului și a studiului de fezabilitate, au fost alocați, în Bugetul pe 2017 al Capitalei, suma de 800.000 lei, inclusiv TVA

– Prin acest demers, se intenționează punerea în valoare a unui monument arhitectonic, printr-o soluție care să permită coabitarea în cadrul aceluiași areal a tradițiilor istorice cu imperativele urbanistice ale momentului.

Sistem operațional pentru managementul calității aerului
– Cu ajutorul acestui vom putea cunoaște în timp real nivelurile de concentrații de poluanți atmosferici și vom putea emite informări/alarmări ale populației.

– Sistemul operativ informaţional va fi alcătuit din :

  • 25 de stații  de monitorizare fixe  amplasate în zonele de trafic intens, zonele industriale, zonele de parcuri și agrement, unități de învățământ, spitale etc, dotate cu analizoare pentru  măsurarea principalior  poluanți atmosferici: pulberi in suspensie, oxizi de azot, amoniac, compuși organici volatili, dioxid de sulf și hidrogen sulfurat.
  • 9 stații relocabile  amplasate în special în zona șantierelor de construcții.
  • 20 de echipamente pentru măsurări indicative amplasate pe mijloacele de transport în comun pentru monitorizare poluanților în trafic.
  • – sistem  de  teletransmisie  date,  unități    de  calcul  si  stocare  a  datelor, softurile aferente,  panouri  de afisaj  stradal,  cu  ajutorul  căruia  să  se  poată   urmări evoluţia concentraţiilor poluanţilor emişi de  sursele mobile şi fixe.

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

Sus