Oferte locuri de munca top

Au început înscrierile pentru cel mai mare eveniment de recunoaștere a excelenței în spațiului construit – RBA2017

abplus

Aflate la a doua ediție, Romanian Building Awards – Premiile Naționale pentru Spațiul Construit pun în valoare trio-ul creativ al proiectelor câștigătoare: arhitect, constructor și beneficiar prin jurizarea de către un board multidisciplinar și internațional care evaluează impactul social, cultural și economic al proiectelor asupra calității vieții, pe lângă criteriile estetice și tehnice.

Având ca inițiatori și organizatori Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii și Asociația Pro Event, RBA 2017 are ca misiune promovarea cele mai valoroase proiecte construite în ultimii 2 ani în România.

”Am convingerea că trebuie să contribuim prin diferite mijloace la creșterea culturii construirii în România. Recunoașterea valorilor recente, ale prezentului și premierea lor este unul dintre acestea. Prin organizarea Romanian Building Awards, vrem să construim o tradiție din a celebra această componentă fundamentală a vieții noastre, spațiul construit”, a declarat Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România.

În ediția precendentă RBA, juriul internațional format din Ewa P. Porebska, Erika Katalina Pásztor, Bruno Andresoiu, Gerard Reinmuth și Giuseppe Farris, a decis acordarea a două premii pentru proiectele care au avut o perspectivă unică asupra spațiului public românesc și au adus contribuții substanțiale calității mediului construit, dând valoare profesiei prin felul în care abordează locuirea și comunitatea. Alături de aceste două premii au fost acordate patru mențiuni speciale pentru proiectele care s-au remarcat prin calitatea spațiului, inovație și reactivarea zonelor urbane.

Astfel, proiectul Urban Spaces DogarilorADN Birou de Arhitectură a fost premiat pentru iscusința cu care arhitecții au modelat o nouă formă de viață urbană. De asemenea,proiectul CERC Boldești-Scăeniarh. Adrian Pop a fost premiat datorită importanței acordate angajării comunității în dezvoltarea locală mai presus de obiectul final de arhitectură.

La categoria „Mențiuni speciale” proiectele câștigătoare au fost : the c.a.p.-realizat de RE-ACT NOW, intervenție de reabilitare, extindere și adaptare la utilizarea modernă a unei vile monument, clădirea rezidențială Vila Urbană Synthesis Architecture, proiectul de reabilitare și promovare a identității culturale și istorice a Pieței Cetății și Turnului Ștefan9 Opțiune șiEFdeN – prototipul unei locuințe eficiente energetic realizat de o echipă multidisciplinară formată din studenții mai multor facultăți din București.
La ediția de anul acesta pot participa arhitecți, echipe pluridisciplinare, urbaniști, dezvoltatori imobiliari, finanțatori, constructori, beneficiari și alte forme de organizații ce au acceptul arhitectului acelui proiect.

Înscrierile se vor face online și în limba engleză, iar ca o noutate pentru ediția 2017, proiectele ce intră pe lista scurtă a nominalizărilor desemnate de board vor propune 2 reprezentanți pentru a susține proiectul în fața juriului și a publicului prezent în cadrul formului SHARE.

Proiectele câștigătoare vor fi premiate în Marea Gală cu o diplomă însoțită de un certificat cu recenziile juriului, un trofeu mural, placheta de onoare Romanian Building Awards 2017 și promovate în continuare la nivel național și internațional. Totodată, proiectele câștigătoare vor fi arhivate pe platforma Romanian Building Awards a partenerilor spatiulconstruit.ro, iar autorii vor fi invitați ca speakeri în cadrul evenimentelor SHARE – ARCHITECTS din România, Polonia, Bulgaria și Ungaria.

Înscrierea proiectelor se poate face pe rba.spatiulconstruit.ro

Sus