Autorităţile europene nu ar trebui să își rezume politice comerciale de protecţie numai la producţia din China, potrivit asociaţiei europene a oţelului Eurofer.
Industria semnalează creșteri explozive ale importurilor din ţări terţe cum ar fi Iran, India, Coreea de Sud, Turcia și altele cu riscul de a submina recentele progrese în combaterea politicii de dumping a Chinei.
“Importurile constituie 25% din piaţa UE, în creștere cu 9% în a doua jumătate a anului 2016. Acesta este un record absolut în ciuda măsurilor de protecţie a concurenţei și în reducerea volumului importurilor din China. Importurile chinezești sunt înlocuite de cele din alte ţări. De exemplu exporturile de oţel din Iran către UE au fost de 117 mii de tone în 2012. De atunci au explodat la 1,1 milioane de tone în 2016, echivalentul unei creșteri de aproape zece ori”, a declarat Axel Eggert, director general al Eurofer.
Excesul de importuri se petrece în același timp în care jucătorii globali de pe piaţa oţelului se asociază pentru a combate supraproducţia.
Ca piaţă deschisă UE a fost targetată de exportatorii străini pentru aplicarea politicilor de dumping și nu este numai cazul Chinei, potrivit sursei citate.
Reprezentantul Eurofer a mai declarat că piaţa globală de oţel suferă de o supraproducţie de 700 de milioane de tone.
Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)
TopJobs – Oferte locuri de munca in constructii (click aici)
Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!
OTEL.Am participat la multe investitii in Siderurgie, in special ca inginer proiectant la IPROMET. Importurile de 25% de otel la nivel de UE nu surprind, politica de distrugere a metalurgiei din diverse tari europene are ca consecinta aceasta situatie.