Clădirea Tribunalului Vâlcea va putea intra într-un proces de amenajare și consolidare în perioada următoare în urma unei investiţii din fonduri bugetare.
Executivul a aprobat săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici ai investiţiei pentru realizarea ei prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.
Bugetul total al proiectului a fost stabilit la 40,1 milioane de lei inclusiv TVA, din care lucrările de construcţii-montaj au un buget de 26,8 milioane de lei. Valoarea investiţiei finanţată prin CNI este de 39,8 milioane de lei iar lucrările de construcţii incluse au un buget de 26,6 milioane de lei.
Durata de implementare a proiectului a fost stabilită la 36 de luni iar plăţile au fost eșalonate pe parcursul celor trei ani cu o alocare anuală cuprinsă între 11,2 milioane de lei și 16,4 milioane de lei.
Tribunalul Vâlcea își desfășoară activitatea în imobilul din Municipiul Râmnicu Vâlcea strada Scuarul Revoluţiei nr. 2, în zona centrală. Pe amplasament se află clădirea principală, având regimul de înălţime subsol parţial + parter + mezanin parţial + etaj cu suprafaţa construită de 950mp, suprafata desfășurată de 2080mp.
Reabilitarea termică a clădirii presupune o serie de măsuri pentru aducerea construcţiei la un bun coeficient termic și reducerea pierderilor de căldură la toate elementele construcţiei, pereţi, pardoseli, acoperiș, tâmplărie și refacerea instalaţiilor de încălzire, apă caldă, ventilaţie.
Deoarece există foarte multe funcţiuni ce deservesc clădirea iar indicii urbanistici și aliniamentul din PUZ nu permit realizarea unei construcţii supraterane mai mari, se va construi un subsol pe două niveluri, cu două curţi de lumină, unde se vor amenaja birouri, spaţii pentru arhivă, adăpost protecţie civilă, centrală termică, post trafo, grup electrogen, gospodaria de apă, staţie pompe, spaţii tehnice și un parcaj de 17 locuri de parcare.
Prin toate aceste soluţii s-a obţinut separarea pe funcţiuni clare a întregului ansamblu: clădirea existentă va avea funcţiuni de săli de judecată, consiliu și spaţiu de arest (în subsol), iar cladirea nouă va avea funcţiuni de birouri administrative, arhive și diverse spaţii tehnice.
Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene și prin bugetul Ministerului Justiţiei, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
TopJobs – Oferte locuri de munca in constructii (click aici)
Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!