Oferte locuri de munca top

GEORGES DESCOMBES DESPRE RENATURAREA RÂULUI AIRE LA SHARE FORUM 2017

12Arhitectul Georges Descombes, partener fondator la Atelier Descombes Rampini în Elveția, va susține o prezentare despre proiectul său de renaturare a râului Aire din Geneva în cadrul SHARE Forum 2017 București care are loc între 21 și 22 martie.

Aflat într-un continuu proces de formare, Georges Descombes obține diploma în arhitectură de la Școala din Geneva în 1969 și termină studiile în cadrul AA School of Architecture în Londra în 1973, pentru ca în 2009 să primească“John R. Bracken Fellow in Landscape Architecture” la Universitatea de stat din Pennsylvania. De-a lungul acestor ani, arhitectul a dezvoltat o etică personală în felul în care abordează arhitectura, bazându-se petrei principii directoare care îi definesc lucrul cu istoria și caracterul locului: ideea inserției minimale a unor intervenții reperabile care devin ele însele subiect al schimbării și reversibilității. Descombes a predat în cadrul unor școli de arhitectură precum UC Berkeley, Harvard, Penn; mai mult, el este cel care a fondat programului de licență în arhitectura peisajului la Universitatea din Geneva.

Dintre proiectele cele mai cunoscute amintim Memorialul Bijlmer din Amsterdam, Parc de Lancy din Geneva, promenada în jurul lacului Uri din Elveția. În present, biroul său este implicat în proiectul Parcului Curții Marocului din Paris, în proiectul pentru un parc în Lyon și în transformarea râului Aire în afara Genevei. Acesta din urmă reprezintă o intervenție recunoscută la nivel international odată cu începerea primei faze în 2002. Deși se află încă în construcție, restaurarea acestui râu a primit Premiul Public în cadrul Bienalei de Arhitectura Peisajului 2016, Hassepreis Gold/ Landshaft 2015 și Premiul Schulthess pentru grădini în 2012.

 

Câștigând competiția deschisă în 2001 de administrația Genevei, proiectul propune o altă cale decât cea propusă în tema de concurs, aceea de a elimina integral canalul construit în secolul 19 o dată cu intervențiile agricole asupra peisajului. Strategia alternativă a lui Descombes este de a folosi acest canal ca un punct de plecare al proiectului, păstrându-l drept referință pentru evoluția peisajului, și de a-l altera prin juxtapunerea unui spațiu vast de divagare a noii albii. Noua asociere este descrisă ca o grădină lineară care are abilitatea de a transforma și de a crea o nouă morfologie a terenului, instrumentalizând o diagramă geometrică. Contrastând cu vechiul gest de a fixa râul pe un curs prestabilit, proiectul face loc unei evoluții libere a albiei.

Mai multe despre această intervenție subtilă asupra peisajului râului Aire la conferința arhitectului Georges Descombes în cadrul SHARE Forum 2017 în București.

Forumul SHARE , cel mai amplu eveniment adresat arhitecților, inginerilor și contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior și confortul ambiental, arhitectura peisagistică și de infrastructură, sticla în arhitectură, proiectarea structurilor și fațadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events și Ordinul Arhitectilor din Romania. Informații despre cele 4 conferinte din cadrul forumului pot fi consultate pe pagina www.share-architects.com și www.iegis.eu, www.ielaud.ei, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

 

Informații suplimentare:http://www.superpositions.ch/.

Sus