Solplanet x AeroFix

Dedeman, interesat de producătorul de căramizi Cemacon

Unul dintre fraţii care au dezvoltat afacerea Dedeman, Dragos Pavăl, apare pe lista membrilor propuşi pentru pentru postul de administrator al producătorului de cărămizi Cemacon S.A.

Acționarii Cemacon urmează să desemneze pe 20 februarie noul administrator în Consiliului de Administraţie.

Alături de Dragoș Pavăl, ceilalți candidați pentru postul de administrator sunt: Grigore Chis, din partea SSIF BRK Financial Group SA Cluj‐Napoca, și Rudolf Paul Vizental din partea  CIT Resources SA  Bucuresti.

Dragos Pavăl este propus tot din partea CIT Resources.

Astăzi s-a înregistrat la sediul societății Cemacon și scrisoarea de demisie și renunțare la mandatul de administrator ne-executiv, emisă de societatea RSL Capital Advisors SRL din București, reprezentată legal de domnul Razvan Lefter.

Ceilalți membri ai CA Cemacon sunt în prezent: Liviu‐Ionel Stoleru de la Orion Strategy Solution SRL – Președinte al Consiliului de Administrație, Anca Manițiu, de la Consultanță Andrei&Andrei, Tiberiu Stratan și Ana‐Barbara Bobîrcă.

Ieri, fondul de investiții finlandez KJK a anunțat că si-a vândut întreg pachetul de acțiuni Cemacon, reprezentând 27,89% din capitalul producătorului de cărămidă.

Potrivit datelor Depozitarului Central, la finele anului trecut, capitalul social al Cemacon era deținut de: Business Capital for Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A.  Amsterdam NLD (27,8963 %),  KJK Caramida SRL (27,8963 %), SC Consultanta Andrei&Andrei SRL Arad (15,4283 %),  S.S.I.F. BRK Financial Group S.A. Cluj-Napoca (14,6129 %) și alți acționari  (cu detineri individuale sub 5%) 14,1662 %.

În spatele tranzacției prin care fondul KJK și-a vândut acțiunile deținute la Cemacon ar fi proprietarii lanțului de bricolaj Dedeman, fondul de investiții  for Business Capital for Romania Oppportunity Fund, controlat de către Florin Pogonaru, respectiv CITR, potrivit mirsanu.ro.

Compania Cemacon SA ocupă locul al II-lea în topul producătorilor de blocuri ceramice din România, fiind unul dintre liderii pieței din Transilvania.

Cemacon a avut în 2016 cel mai bun an din istoria sa, înregistrând o creștere cu 28% a cifrei de afaceri netă. Profitul operațional (EBITDA) a fost de peste 16 milioane de lei.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus