Solplanet x AeroFix

Primăria Capitalei a respins planurile pentru ridicarea a 16 clădiri 

Clădirile de locuințe din Sfinții Voievozi nr. 20-24 și șos. Măgurele nr. 53, București, nu vor mai putea fi ridicate, după ce documentațiile de urbanism au fost respinse de consilierii Municipiului București.

Documentația urbanistică pentru ansamblul din str. Sfinții Voievozi nr. 20-24 a fost declarată respinsă, după ce în urma supunerii la vot s-au înregistrat 8 voturi “pentru” (reprezentanții PMP, PNL și trei reprezentanți PSD-UNP), 23 de „abțineri” (ALDE și PSD-UNP) și 11 voturi „împotrivă” (USB și un reprezentant PMP).

Heubach Invest GMBH & GO KG Grobgman, beneficiarul investiției, dorea să construiască o clădire de locuințe, pe un teren de 2,3 mii mp. Construcția urma să fie ridicată într-un regim de înălțime de S + P + 5 Etaje și ar fi avut o suprafață de 1,4 mii mp, într-un procent de ocupare a terenului de 60%. Planurile investitorului includeau căi de acces, locuri de parcare și spații verzi. Cu toate acestea, inițiativa a stârnit controverse, dată fiind categoria de zonă de istorică din care face parte terenul vizat.

Proiectul din str. Măgurele nr. 53, deși nu a avut niciun vot împotrivă, numărul mare de abțineri, mai mult decât dublul numărului de voturi pentru, a generat respingerea proiectului.

Cele 13 voturi “pentru” au venit din partea reprezentanților PMP, PNL și a 5 dintre consilierii PSD-UNP. De partea cealaltă, cele 30 de „abțineri” au venit din partea reprezentanților ALDE, USB, PSD-UNP și a unui singur consilier PMP.

„La acest proiect ne vom abține. Motivele sunt: în primul rând, regulamentul nu corespunde cu planșa vizată spre neschimbare, regulamentul nu este adaptat la specificul de locuințe colective. Deci pe planșă se arată ceva, în regulament se vorbește despre altceva și nu cred că se va putea aplica și, de asemenea, lipsește reglementarea legată de spațiul subteran, din planșă reiese că…va fi construit integral. S-ar putea să nu fie așa, dar din păcate informația pe care noi am avut-o asta ne arată”, a afirmat Roxana Sanda Wring, consilier USB, motivând abținerea în bloc a reprezentanților USB.

Villa Italica SRL mandata firma Forum 105 Arhitectura SRL pentru un proiect de mare anvergură. Investitorii propuneau construirea a 15 blocuri, dintre care 14 cu un regim de înălțime S + P + 3 Etaje + Etaj 4 retras, iar celălalt S + P + 4 Etaje + M. Astfel, reprezentanții proiectului doreau avizul pentru un procent de ocupare a terenului de maxim 40% și un coeficient de utilizare a terenului de 1,56 mpADC/mp teren. Precum și în cazul anterior, pe lângă construcția efectivă, investitorii mai doreau crearea unor căi de acces, spații comerciale și spații verzi.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus