Solplanet x AeroFix

O simplificare in autorizarea cadastristilor

cadastruPersoanele care efectuează și verifică lucrări de specialitate din domeniul cadastrului, al geodeziei și al cartografiei vor putea obține autorizația fără a prezenta cazierul judiciar, acesta urmând să fie obtinut direct de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta potrivit unui ordin al președintelui ANCPI, Radu Codruț Ștefănescu, publicat în Monitorul Oficial din 26 ianuarie.

Astfel, cererea pentru eliberarea avizului nu va mai fi neapărat însoțită de cazier. ANCPI se angajează să solicite, în numele persoanelor fizice și juridice implicate, cazierul judiciar de la instituțiile abilitate. Cu toate acestea, este nevoie de acordul celui care vrea să obțină autorizația.

In modelul de cerere pentru autorizarea persoanelor fizice a fost introdusa o nota prin care solicitantul isi da acordul ca ANCPI sa ceara cazierul judiciar al persoanei care solicita autorizarea.

Alături de cazierul judiciar, persoanele care vor să efectueze sau să verifice lucrări în sectorul cadastrului, geodeziei și cartografiei, trebuie să anexeze o serie de documente:

* curriculum vitae;

* lista de lucrări de specialitate realizate și a celor la care a participat (denumirea lucrării, amplasament, tipul de lucrări de specialitate realizate etc.);

* copii ale actelor de studii/specializări;

* copia carnetului de muncă, vizat;

* certificat de cazier fiscal, în original;

* chitanță taxă autorizare, copie.

Prevederea se aplică tuturor persoanelor fizice și juridice române, ale unui alt stat membru al Uniunii Europene sau ale unui stat care aparține Spațiului Economic European care vor să obțină autorizația pentru realizarea și verificarea lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, al geodeziei și al cartografiei pe teritoriul României.

Descarca si citeste Prevederile

 

 

 

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus