Oferte locuri de munca top

Producătorii de oţel europeni au nevoie de inovaţii

steelProducătorii de oţel europeni au nevoie de inovaţii în perioada următoare pentru a face faţă țintelor de reducere a emisiilor de carbon prevăzute de legislaţia UE.

“Avem un scop comun: un loc sigur și competitiv al oţelului produs în Europa în contextul target-urilor ambiţioase de reducere a emisiilor de carbon din UE”, a precizat Prof Dr-Ing Heinz Jörg Fuhrmann, CEO al Salzgitter AG și vicepreședinte al asociației de profil Eurofer.

Acesta a mai precizat că producătorii din Europa sunt la limita producţiei convenţionale de oţel și numai tehnologii inovatoare pot genera reduceri ale emisiilor de carbon la o valoare necesară pentru atingerea obiectivelor de mediu ale UE. Scăderea emisiilor de carbon din industrie va depinde complet de influenţa acestor noi tehnologii asupra pieţei lucru care nu se va întâmpla până în 2030.

Sursa citată a mai adăugat că pentru atingerea celor două obiective – menţinerea producţiei de oţel în Europa și atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor – UE are nevoie de o industrie a oţelului competitivă și care să poată genera veniturile și profiturile necesare pentru investiţii în cercetare și dezvoltare, laboratoare de demonstraţii și operarea de noi tehnologii la scară largă.

Un factor important în acest sens este crearea unui cadru legislativ care să sprijine fezabilitatea economică a noilor tehnologii. Acest lucru se aplică tuturor proiectelor verzi. În afară de necesarul de investiţii publice cel mai greu aspect va fi asigurarea de energie electică verde la preţuri competitive la nivel internaţional.

Declaraţiile publicate de asociaţia europeană a oţelului Eurofer au avut loc într-un cadru european în contextul în care a patra reformă a sistemului de tranzacţii cu certificate verzi al UE se aproprie de final.

Actuala formă a pachetului de legi presupune că industria oţelului va avea alocări cu 25% mai mici în perioada de tranzacţionare a certificatelor între 2021 și 2030.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus