Solplanet x AeroFix

Wolf GmbH, inginerie germană de excelenţă pentru proiecte comerciale

Wolf GmbH, unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie pentru ventilaţie şi încălzire, este prezent  cu 6 filiale in Europa si mai mult de 50 de parteneri in intreaga lume. Tehnologia Wolf poate fi întâlnită în locaţii din Germania, dar si la Kremlin in Moscova, Dubai sau Egipt.

Progresul rapid al companiei Wolf GmbH, bazat pe ingineria germană de excelenţă, a condus la poziţionarea acesteia ca furnizor de sisteme complete ce combină  5 sectoare – încălzire, ventilaţie, aer condiţionat, solar şi cogenerare. Sistemele Wolf se regăsesc instalate în toate tipurile de clădiri de la cele industriale şi comerciale până la cele rezidenţiale.

Wolf se mândreşte cu o mulţime de proiecte comerciale din toate domeniile de activitate. În cele ce urmează vom aminti 2 proiecte recente din Irlanda ce pot fi urmate şi implementate de asemenea  în România.

 

Proiectul 1 –  Încălzire pentru o şcoală cu o capacitate de 450 de elevi

Locaţie: Celbridge Community School, Kildare, Irlandawolf_cgb-100

Echipamente: 2 centrale termice Wolf CGB 100kW

Wolf GmbH a furnizat două centrale termice pe gaz în condensare CGB 100kW pentru o şcoală nouă din Kildare. Această şcoală cuprinde o clădire nouă cu o capacitate de 450 de elevi. Clădirea are 17 săli de clasă, inclusiv un laborator stiinţific cu staţii de lucru, 4 birouri şi o cameră pentru cadrele didactice.

Echipa de instalatorii a ales Wolf pentru că: montajul centralelor termice se efectuează intr-un timp foarte scurt, intervalul de modulare este bun, ceea ce inseamnă că arzătorul are mai puţine porniri adică creşte durata de viaţă a centralei termice, sunt eficiente energetic şi sunt produse în Germania.

Gama de centrale termice pe gaz Wolf CGB cuprinde 3 tipuri de puteri – 50 kW, 75 kW şi 100 kW. Acest model este extrem de eficient, până la 109% la 30% sarcină parţială. Maximul de temperatură este la 90°C, ceea ce înseamnă că poate satisface toate criteriile de proiectare.

 

Proiectul 2 – Încălzire pentru centru de sport şi agrement

Locaţie: Portmarnock, Co Dublin

Echipamente: 2 centrale termice Wolf MGK-2  de 550kW

Cele douăcentrale termice MGK- 2550kW sunt eficiente energetic şi furnizează căldură la costuri scăzute. Centrul  de sport şi agrement dispune de facilităţi impresionante, printre care, o piscinăinterioară încălzită de 25m; terenuri interioare; sală de fitness; terenuri de tenis exterioare pentru toate anotimpurile; studiouri şi camere de serviciu.

Anterior instalării celor două centrale termice Wolf MGK-2, centrul era încălzit cu două centrale convenţionale vechi de 35 de ani. Unităţile aveau nevoie continuă de mentenanţă, iar costurile deveniseră foarte mari.

Gama de centrale termice MGK-2 este creată special pentru aplicaţii comerciale. Modelele au dimensiuni compacte, toate modelele din  gama pot trece pe o uşă standard de 800mm. Puterile disponibile: 130,170, 210, 250, 300, 390, 470, 550, 630 kW şi în curând vor ajunge până la 1000 kW. Nivelul de NOx este extrem de mic şi intervalul de modulare cuprins între 17-100%. Toate modelele pot fi controlate prin intermediul telefonului, laptop-ului sau al calculatorului.wolf_mgk-2-2

Complexul de birouri Hermes Business Campus beneficiază de calitatea centralelor termice Wolf MGK-2. În toate cele 3 clădiri ale complexului au fost instalate centralele termice Wolf pentru a asigura necesarul de încălzire pe timp de iarnă. Jetrun este furnizorul oficial Wolf GmbH în România şi asigură livrarea pentru toate gamele de echipamente produse.

Sus