Oferte locuri de munca top

Climathon – Bucuresti 2016

poza 12“Eco mobility in a smart green city” sau eco mobilitate intr-un oras “verde” si “intelligent”

In mod evident, schimbarile de mediu depind in primul rand de societate. Aceste 2 “straturi” ale planetei, mediul si societatea, sunt de multe ori greu de pus in armonie, din nefericire. Oamenii, felul in care ei se misca intr-o economie dominata de consum, cu multe procese in care sunt emisii de CO2, uita sa se gandeasca la starea lor de bine pe termen lung, uita sa pastreze si sa se bucure de darurile pe care natura ni le ofera, si pe care le eliminam din viata noastra din ce in ce mai mult in contextul urban.

In incercarea de a gasi tot mai multe rezolvari, de a reusi sa gasim alternative cat mai putin poluante la traficul actual, ne gandim cum sa integram si sa crestem suprafetele verzi din oras, nu doar la nivel de norma europeana, de a respecta obligatia de a avea 26 mp/spatiu verde/ persoana, dar si felul in care e accesibil, distribuit in zonele de locuit si nu numai, fiecare locuitor sa nu aiba nevoie de mai mult de 10 minute pietonal pentru a le accesa.

Avem nevoie de natura, inapoi in oras, activa si sustenabila, sa fie o prioritate, sa fie integrata cu toate celelalte aspecte ale mediului urban. Bucuresti, are un dar si un potential urias – 37% din suprafata orasului, sunt parcuri, dar inca suntem tributari unei dispuneri insulare, fara a fi integrate cu functiuni colaterale – scoli, gradinite inchise azi in curti cu garduri de beton – si mai mult, toate aceste suprafete sunt astfel utilizate doar 15% din timp – ziua, in week-end, in perioadele cu vreme buna.

In acest sens una dintre provocari va fi sa gasim solutii de managementul traficului, de interconectare a spatiilor verzi si spatiilor de locuit, transformand astfel orasul intr-o oaza, nu un mediu urban aglomerat si poluat. Astfel vom schimba felul in care ne simtim in oras, vom readuce zambetul oamenilor, ne vom putea bucura cu adevarat de spatiul public.

ECO – cel mai adesea se refera la o atitudine, obiceiul de a recicla, managementul reziduurilor, in seamna de fapt o componenta importanta de EDUCATIE.

MOBILITY – sunt multe aspecte sub acest termen insa este esential sa gasim alternative, sa ne gandim la mobilitate pornind de la poluare dar si de la bocuria parcursului sau timpul petrecut.

SMART – un oras inteligent depinde de lideri si de societate, de acelasi fel.

GREEN –avem nevoie de cat mai multa natura in viata noastra, si in Bucuresti avem.

CLIMATHON pune impreuna provocari ale unui numar impresionant de orase din lume cu oamenii care au pasiunea si puterea de a le rezolva si pune in practica.

Provocarea

Fiecare oras are o tema, o provocare a realitatilor actuale : urbanism, infrastructura, locuinte, utilizarea sustenabila a resurselor, managementul deseurilor, baze de date, etc.  Participantii vin cu o idee, si au la dispozitie 24 de ore sa o dezvolte, sau impreuna cu antrenorii vor dezvolta proiecte pe idei pe care vor incerca sa le materializeze in solutii. Vor fi 24 de ore de colaborare, atmosfera creativa si mediu proactiv. Juriul va fi format din persoane active in mediile de specialitate.  Impreuna devenim membri au unei comunitati globale.

Participantii

Sunt activi in orasul lor Invata noi instrumente si metode de dezvoltare a proiectelor Sunt parte din transformarea orasului , se preocupa de impactul asupra mediului.

Creeaza solutii  lucreaza impreuna cu oameni cu aceleasi preocupari, cu antreprenori, cu oameni creativi. Devin parte a unei comunitati active in relatia cu autoritatile, mediul academic, mediul de afaceri.   Inregistrati-va interesul acum si alaturati-va unei miscari globale, CLIMATHON, in demersul de a avea un mediu sanatos.

TERMEN DE INSCRIERE: 21 OCTOBER 2016

Ce am facut in 2015  Mai multe detalii: https://climathon.climate-kic.org/climathon-2015-highlights https://climathon.climate-kic.org/bucharest https://www.facebook.com/climathonbucharest/?fref=ts

DESCRIEREA EVENIMENTULUI

Climate-KIC Climathon este un eveniment dedicat schimbarilor climatice si a impactului asupra orasului si se va desfasura simultan in principalele orase din lume, in 28 Octombrie 2016.

In Bucuresti, evenimentul incepe joi, 27 Octombrie la ora 19.00 si se va incheia vineri 28 octombrie si tema se va concentra asupra problemelor de mobilitate, in relatie cu cat mai multe aspecte ale mediului urban cu tinta de a gasi rezolvari pentru poluare si aglomeratie.  Evenimentul este adus in Romania de CCIAT si local, in Bucuresti are ca gazda echipa de arhitecti #better  la  Premier Palace Hotel & SPA, pe bulevardul Ghencea. JURIUL Cea mai practica idee va fi evaluata de un juriu alcatuit din profesionisti din domeniul EDUCATIE, ASOCIATII PROFESIONALE, ONG, MEDIUL DE AFACERI, si suntem in discutii cu reprezentanti ai PRIMARIEI, Consiliilor locale si Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

CLIMATHON & INSCRIERE

Chiar daca nu veti reusi sa fiti prezenti la eveniment, dar mai ales pentru cei care se pot implica, va asteptam sa va inscrieti pe platforma Climathon si sa ne implicam: www.climathon.climate-kic.org

CONTACT:  Arh.Florin ENACHE,  0721.771.944

PARTENERI #BETTER, PREMIER PALACE HOTEL&SPA, GERIAS, DE-A ARHITECTURA, RHABILLAGE, URBOTECA, URBO, ATU, WHITEPAD, ECLISSE, LEIER, E-IZOLATII.ro RSCL, ENERGYNOMICS, ARENA CONSTRUCTIILOR, STUDIOPLOT MATIUS, ROA GRUP, QUAD, OPTAR  –   lista creste in fiecare zi si acest lucru inseamna implicare.

 

Sus