Oferte locuri de munca top

Creste cererea pe piata otelului

stPrognoza arată că cererea de oţel va crește în total cu 1% în acest an, potrivit Eurofer. Pentru 2016 anticipările sunt moderat pozitive susţinute de o creștere în consumul real.

Perspectiva pentru a doua jumătate a anului este pentru stabilizarea consumului de oțel la un nivel asemănător cu cel din anul trecut. Ciclul de sezon al stocurilor sugerează că stocurile se vor reduce treptat în ultimele șase luni ale anului.

În primele trei luni ale acestui an consumul aparent de oţel a crescut cu peste 3%. Principalele motoare ale creșterii au fost dezvoltarea afacerilor la nivel de utilizator și reumplerea inventarelor în partea inferioară a reţelei de distribuţie a oţelului.

Îmbunătăţirea condiţiilor de preţ la nivel internaţional de la jumătatea lunii februarie explică de asemenea creșterea cererii.

Evoluţia pieţei de oţel pe sectoare arată că cea mai mare parte a avansului efectiv de 1,8% de la începutul anului se datorează continuării proiectelor de construcţii sau începerea unora noi ca urmare a vremii favorabile. Singurul sector care a acţionat ca un încetinitor a fost cel al conductelor de oţel .

“Importurile au crescut cu 24% în primele trei luni din 2016 faţă de aceeași perioadă din 2016 dar livrările domestice din UE au scăzut cu 1%”, a declarat directorul general al Eurofer, Axel Eggert.

Acesta a mai precizat că de creștere au beneficiat mai ales acele companii din afara UE și ele au continuat să capteze o mare parte din piaţa de oţel a Europei.

În timp ce livrările din China către UE rămân la un nivel crescut, producătorii din Japonia, Coreea de Sud, Iran, Belarus, Rusia și Ucraina vizează din ce în ce mai mult piaţa relativ deschisă a UE.

Condiţii similare cu cele de la începutul anului au modelat piaţa oţelului și în trimestrul doi al acestui an. Condiţiile de preţ și de aprovizionare din UE au susţinut creșterea achiziţiilor de oţel. Cererea a rămas constantă la nivelul trimestrului anterior în timp ce importurile au continuat să crească.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2016

Articole disponibile fara abonament – paginile 33, 40-41, 44-45, 67-68.

Sus