Oferte locuri de munca top

România, prezentă în 16 proiecte din noua uniune energetică

12648929455_c7de32a63c_oUn număr de şaisprezece proiecte româneşti care implică teritoriul României sunt considerate ca fiind de interes comun şi vor fi abordate în cadrul Uniunii Energetice.

Şase proiecte se referă la creşterea capacităţii de interconectare cu Bulgaria, Serbia şi Ungaria iar restul de zece sunt proiecte interne pentru îmbunătăţirea sistemului energetic naţional.

„O infrastructură energetică modernă și fiabilă este un element esențial pentru ca energia să circule liber în Europa. Toate aceste proiecte vor sprijini integrarea piețelor energetice, vor diversifica sursele și rutele de aprovizionare și vor pune capăt izolării energetice a anumitor state membre. Fondurile noastre, investite în aceste proiecte, vor servi obiectivului de a oferi tuturor europenilor energie curată, la prețuri accesibile”, a declarat comisarul european pentru schimbări climatice Arias Canete cu ocazia lansării primului raport al Comisiei Europene privind starea Uniunii energetice.

În privinţa României raportul menţionează dependența redusă față de importurile de gaze naturale, prețurile sub media Uniunii Europene pentru gaze și electricitate de care beneficiază consumatorii casnici, precum și ponderea importantă în economie a sectorului energetic.

Proiectele identificate în raport pot fi finanţate prin programul Mecanism de interconectare a Europei (MIE).

Uniunea Energetică stabileşte un target de interconectare de 10% în 2020 şi 15% în 2030. Piaţa românească ajunsese la un grad de interconectare de 7% anul trecut.

Sus