Oferte locuri de munca top

Drumurile pot fi pavate automat

1Pe piaţa olandeză a fost lansat un utilaj automat care aşterne pavelele asemenea unui covor. Maşina Tiger Stone poate aşterne cel puţin 400 de mp de pavaj pe zi faţă de o echipă de muncitori care pot pava 100 mp pe zi.
Pavarea drumurilor şi trotuarelor este puţin folosită pentru că necesită o muncă susţinută şi are o viteză net inferioară asfaltării tradiţionale, deşi drumurile sunt mult mai rezistente. Soluţia se pretează mai ales zonelor rezidenţiale.
Tiger-Stone are nevoie de 1-3 operatori care să încarce cu pavele maşina, acestea fiind dispuse automat într-un pattern prestabilit şi folosind gravitaţia pentru a aşeza noul pavaj ca şi cum ar fi un covor. Utilajul este compact fără foarte multe piese detaşabile şi are senzori încorporaţi pentru a urmări marginile drumului.
La lansare preţul unui astfel de produs era cuprins între 80 de mii şi peste 108 mii de dolari în funcţie de lăţime.
Utilajul nu pare a avea un distribuitor oficial în România însă poate fi livrat către Europa de Est. Un site chinezesc livrează un astfel de utilaj cu lăţimea de 6 m, cu lăţimea ajustabilă a pavării de la 1 la 5,8 m şi viteza de pavare de 1000 mp/8 h. Viteza maximă a utilajului este de 4m/minut iar viteza minimă de 0,3m/minut . Utilajul are o masă de 3,7 t este nou şi este disponibil la un preţ de 50 de mii de euro potrivit unei oferte valabile până în mai 2017.

Sus