Oferte locuri de munca top

Utilajele Wacker Neuson vor începe să folosească energie electrică

PozaArticol1Firma Wacker Neuson a introdus anul acesta pe piață două utilaje inovatoare și foarte ecologice: mini excavatorul 803 Dual Power, vândut pe site-ul Machineryzone.ro și încărcătorul electric pe cauciucuri WL20e.

Aceste noutăți au fost prezentate la târgul Intermat 2015 organizat lângă Paris.

În urmă cu doi ani, Wacker Neuson a creat eticheta sa ECO pentru utilajele sale cele mai ecologice și economice.

Pentru mini excavatorul 803 Dual Power, care este unul din produsele ECO, juriul de la Intermat a acordat premiul inovației și medalia de aur în categoria „Materiale de construcții”.

Pentru mini excavatorul Wacker Neuson 803 cu o greutate mai mică de o tonă, grupul german a dezvoltat un sistem de curent alternativ, unic de acest gen.

În principiu, acest excavator este echipat cu un motor diesel dotat cu trei cilindri Yanmar. La versiunea Dual Power, poate fi conectat la circuitul hidraulic o unitate de putere externă, cu energie electrică, care este tractat de către excavator pe un trailer. Unitatea hidraulică HPU8 permite oprirea motorului termic și funcționarea excavatorului cu energie electrică, evitând astfel emisiile poluante.

Acest mod de operare este mai ecologic și economic, folosit în special pentru lucrări realizate în interior, pentru construcția caselor de exemplu. Pe șantiere, la exterior, operatorul poate opta pentru modul diesel standard.

Avantajul acestui concept este versatilitatea utilajului, care se adaptează în funcție de nevoile operatorului. Datorită externalizării unitații hidraulice electrice, greutatea și dimensiunea excavatorului nu sunt modificate și performanța rămâne aceeași.

Cea de a doua noutate ECO prezentată de către Wacker Neuson este încărcătorul electric pe pneuri WL20e, echipat cu o găleată având o capacitate de 0,2 m3. Acest utilaj este dotat cu două motoare electrice: unul pentru funcționare și celălalt pentru circuitul hidraulic.

Datorită acestui lucru, încărcătorul electric are aceeași performanță ca la versiuniea „standard”, iar funcționarea este cu zero emisii și nivelul de zgomot este mai mic.

Datorită bateriilor plumb-acid, WL20e are o autonomie de 5 ore încărcat la maxim.

Acest model este primul încărcător 100% electric pe piață, dar în mod sigur nu este ultimul fiindca firma Wacker Neuson intenționează să fabrice și altele ajungând astfel să satisfacă o piață din ce în ce mai importantă.

 

 

Sus