Solplanet x AeroFix

La aeroportul Baia Mare vor începe lucrări de modernizare

SAM_6433Studiul de fezabilitate ce vizează modernizarea Aeroportului Baia Mare va fi refăcut. Aceasta ca urmare a aprobării de către Guvern a memorandumului prin care aeroportul va primi până la finele anului 2015 o finanţare de 9 milioane euro. Guvernul a alocat suma destinată lucrărilor la aeroport în şedinţa din 17 decembrie 2014.

Investiţiile vor viza modernizarea și extinderea pistei de decolare-aterizare, platformei de îmbarcare și a căii de rulare.

În prezent singura pistă a aeroportului are lungimea de 1.790 m şi lăţimea de 30 m, structura acesteia fiind de tip rigid.

Aeroportul are două căi de rulare, care fac legătura între PDA şi platforma de îmbarcare-debarcare. Platforma de îmbarcare-debarcare a Aeroportului Internaţional Baia Mare are lungimea de 284 m şi lăţimea de 61 m.

După aderarea României la Uniunea Europeană s-a constituit punctul de control de trecere a frontierei de stat a României pentru călători şi mărfuri pe Aeroportul Internaţional Baia Mare.

Dimensiunile şi caracteristicile actuale ale suprafeţelor de mişcare nu permit în prezent deservirea fără restricţii a aeronavelor mediu curier. Acestea fiind singurele aeronave care operează în prezent şi asigură rentabilitatea pe rutele externe regulate şi charter.

Aşadar este necesară refacerea, extinderea şi modernizarea suprafeţei de mişcare.

 

Invitaţia de depunere oferte pentru refacerea studiului de fezabilitate a fost lansată în 2 martie.

Sus