Oferte locuri de munca top

Stațiunile Băile Felix și 1 Mai vor fi aduse la standarde europene

????????????????????Fuziunea staţiunilor Băile Felix și Băile 1 Mai cu municipiul Oradea ar putea accelera procesul de modernizare a celor două localităţi.

Ilie Bolojan, primarul Oradiei, a declarat: “Miza acestei fuziuni este să punem la un loc potențialul celor două localități. Dorim să ridicăm la standarde europene condițiile din stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai, astfel ca atât locuitorii noștri, cât și turiștii care vor veni, să beneficieze din plin de acestea.”

Autorităţile intenţionează să pună în valoare zona prin amenajarea celor aproximativ 340 de hectare de pădure, cât au cumulat cele două stațiuni, ca pădure de recreere.

Astfel, lângă pădure va fi amenajată o zonă de primire, o parcare, pentru ca cei care vin cu mașina să aibă unde să o lase în siguranță. Vor fi amenajate totodată zone de picnic cu vetre de foc, terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, containere pentru deșeuri, dar și toalete publice. În interiorul pădurii vor fi amenajate alei din pământ, din macadam, din asfalt, dar și alei pentru călărie.

Proiectul amenajării pădurii cuprinde și amenajarea “Parcului Aventura”, dar și amenajarea a 16 km de noi piste de biciclete.

Acțiunea de amenajare va viza și zona lacului cu nuferi. În interiorul stațiunii se are în vedere schimbarea zonei centrale, prin amenajarea unei parcări mari. Totodată, se dorește reabilitarea clădirii cazinoului, care pe vremuri era o adevărată atracție turistică.

Un alt obiectiv important este realizarea a două drumuri noi de legătură dintre oraș și stațiuni. Unul va lega Băile 1 Mai de girația Metro-Selgros (zona str. Iancu de Hunedoara), drumul va trece prin Sînmartin, cu un pasaj peste calea ferată și va ieși lângă Pensiunea Noblesse. Totodată, se dorește realizarea unui drum suplimentar între Oradea și Băile Felix pe ruta Oradea – Cihei – Cordău, astfel ca drumul să treacă tangent cu pădurea.

 

Sus