Solplanet x AeroFix

Parcarea, elementul cheie pentru a atrage clienţii

DSC04269Companiile aflate în căutarea de spaţii de birouri sunt deosebit de interesate de capacitatea parcărilor care deservesc clădirile de birouri, potrivit unui studiu realizat de ESOP Consulting.

În cazul clădirilor de birouri din Bucureşti, există un standard în funcţie de clasa clădirii, dar şi de locatie.
Pentru clădirile clasa A şi B, poziţionate central sau în nord, rata este de 1 loc la 100 mp închiriaţi.
Pentru clădirile clasa A sau B situate semicentral, cota este mai generoasă, 1 loc de parcare la 50-70 mp închiriaţi.
Pentru clădirile de clasa C, de obicei nu există o regulă pentru rata de parcare.
De exemplu, complexul Sema Parc, are o cota foarte bună a locurilor de parcare: un loc la 50 mp închiriaţi.

În cazul vilelor, având în vedere că vorbim de vile în oraş, unde există o curte de obicei mică, care asigură puţine posibilităţi de parcare sau deloc, aspectul parcării este dependent de locaţia vilei.
Sunt zone în Bucuresti cu străzi largi, cu posibilităţi mai mari de parcare. Astfel de zone sunt: Cotroceni, zona Marriott – 13 Septembrie, zona cuprinsă între Calea Călăraşilor şi Bdul Pache Protopopescu.

În ceea ce priveşte costurile parcărilor, în cazul clădirilor de birouri care garantează parcări, acestea sunt separate, închirierea fiind cuprinsă lunar între 100-150 euro/loc pentru locurile subterane şi 35-80 euro/loc pentru locurile exterioare.

În cazul clădirilor şi vilelor situate în zone aerisite, care au posibilităţi mai mari de parcare la stradă, avantajul este că locurile nu se plătesc. Dar, nefiind rezervate, nu sunt nici sigure.

Sus