Solplanet x AeroFix

Spitalul Sf. Maria din Iaşi intră în reabilitare

Spitalul_Sf._Maria_Spitalul pentru copii Sf. Maria din Iaşi va fi reabilitat în cadrul unui proiect de modernizare estimat la 19 milioane de euro, potrivit studiului de fezabilitate.

Lucrările se vor face pe etape prin închiderea progresivă pe etaje pentru a nu periclita activitatea spitalului, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

“Spitalul are peste 23.000 de metri pătraţi şi deserveşte nu numai cazurile din Judeţul Iaşi, de aceea trebuie fonduri şi de la bugetul de stat. Noi vom finanţa lucrările din banii care s-au întors de la Uniunea Europeană pentru Aeroport”, a mai precizat preşedintele CJ Iaşi.  Proiectul va beneficia şi de finanţare din partea Ministerului Sănătăţii.

În prezent se lucrează la clădirea de preparare seruri din incinta spitalului scoasă din uz unde va fi amenajat un spaţiu destinat consultaţiilor. Lucrările ar trebui finalizate la sfârşitul lunii.

CJ a investit anul acesta aproximativ 500.000 de euro pentru echiparea spitalului au mai precizat autorităţile judeţene.

Spitalul are o vechime de 40 de ani timp în care nu s-au făcut niciun fel de lucrări de modernizare a clădirii.

Sus