Oferte locuri de munca top

Cemacon şi-a restructurat datoria de 33 mil. de euro

Liviu Stoleru, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General CEMACON

Liviu Stoleru, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General CEMACON

Cemacon a încheiat noi contracte de credit cu banca finanțatoare, prin care este retructurată datoria totală în valoare de 33 milioane de euro. Astfel compania încheie perioada de restructurare operațională și financiară demarată în 2010.

Creditul principal al companiei se ridică la 13 milioane de euro şi este scadent în 2023. Al doilea credit în valoare de 5 milioane de euro, cu scadență în 2020, pentru Cemacon Real Estate, societate deținută 100% de Cemacon SA.

Totodată, compania are un credit de 12 milioane de euro și dobânzile aferente, cesionat de bancă în favoarea Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief, BOF. Acest credit urmează să fie convertită în acțiuni.

Liviu Stoleru, director general și președinte al Consiliului de Administrație al Cemacon, a precizat: „Povestea Cemacon intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Ne-am luat noi angajamente în fața băncii, a acționarilor, a angajaților și a clienților. Pe termen mediu, urmărim atingerea profitului net și ocuparea poziției de lider pe piața blocurilor ceramice din România.

Cemacon a trebuit să treacă printr-un proces de restructurare operațională și financiară, proces în urma contractării unui pachet de credite în valoare de 26 milioane de euro de la Anglo-Romanian Bank, în perioada 2006-2008, credite care au fost preluate ulterior de către BCR.

Fondurile au fost investite în construcția fabricii de la Recea, județul Sălaj. Criza financiară, scăderea pieței construcțiilor, precum și deciziile fostei echipe de management, au dus la scăderea dramatică a companiei în anii ce au urmat, se arată în comunicatul companiei. Etapa de restructurare a început odată cu aducerea lui Liviu Stoleru la conducerea companiei.

În ultimii 4 ani, cifra de afaceri a companiei a avut o creștere totală de peste 250%, iar compania raportează un profit operațional la cele mai ridicate rate din industrie,19% în 2014. În același timp, fabrica de la Recea a atins în anul 2014 capacitatea de producție maximă, în ciuda faptului ca piața blocurilor ceramice s-a redus cu mai mult de 40% față de anul 2008. În 2013, acționariatul companiei s-a consolidat prin intrarea fondului de investiții finlandez KJK și prin creșterea ponderii altor investitori instituționali; astăzi, peste 95% din capitalul companiei este deținut de acționari instituționali.

Sus