Solplanet x AeroFix

Finanţarea europeană pentru şcolile din Muntenia

RIMG0110Cinci contracte au fost încheiate în această săptămână prin POR în Regiunea Sud Muntenia în scopul dezvoltării infrastructurii educaţionale.

Cel mai mare proiect are o valoarea totală de 13,46 milioane lei şi presupune construcţia unui campus şcolar şi extinderea Liceului Udrişte Năsturel.

Celelalte contracte vizează: reabilitarea Şcolii Gimnaziale din satul Hârsești (1 milion lei), extinderea Şcolii gimnaziale din sat Malu Spart (1,26 milioane lei), extindere Şcoala cu clasele I-VIII Crevedia Mare (900.000 lei), reparaţie generală şi modernizare Şcoala Gimnazială din comuna Gura Ialomiţei (672.700 lei).

Fondurile au fost alocate în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte deschis în luna martie a.c. pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

La nivelul regiunii Sud Muntenia, în cadrul celor două apeluri de proiecte, au fost depuse în total 167 de cereri pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale, dintre acestea primind finanţare 82 de contracte în valoare totală de peste 437 milioane de lei, din care valoarea totală solicitată este de aproximativ 340 de milioane de lei.

Sus