Solplanet x AeroFix

Chetuieli de peste 132 mil. euro autorizate de AM POST

Imagine0348O declaraţie de cheltuieli în valoare de 132,37 milioane euro a fost transmisă de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013 (AM POST) către Autoritatea de Certificare şi Plată.
Din această sumă, 109,72 milioane euro sunt aferenți proiectelor finanțate prin Fondul de Coeziune și 22,5 milioane euro pentru proiectele finanțate prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Suma autorizată de AM POST reprezintă cheltuieli efectuate de beneficiari în cadrul a nouă proiecte ce vizează modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere, nouă proiecte pentru domeniul feroviar (dintre care 1 proiect aferent dezvoltării infrastructurii de metrou), 13 pentru naval și 1 pentru aerian.
După obţinerea certificării din partea Ministerului Finanţelor Publice declaraţia va fi înaintată Comisiei Europene în vederea efectuării rambursărilor.

Până în prezent, AM POST a solicitat la rambursare a aproape 2 miliarde euro, ceea ce conduce la un grad de autorizare cheltuieli de 46,55%, din totalul bugetului aprobat pentru POST de 4,288 miliarde euro.

Sus