Solplanet x AeroFix

Proiect de 255 mil. lei pentru managementul deşeurilor din Hunedoara

1 (9)Consiliul Judeţean Hunedoara a lansat proiectul de management integrat al deşeurilor, program în valoare de peste 255 de milioane de lei.
Lucrările incluse în programul de management al deşeurilor presupun construirea unui depozit cu o capacitate de 1,1 milioane mc precum şi  închiderea a 9 gropi de gunoi care sunt neconforme cu normele europene.
“În prezent, şapte din cele nouă gropi de gunoi existente în judeţul Hunedoara se închid pe banii Comunităţii Europene. Suntem în procedură de licitaţie şi pentru gropile de gunoi de la Deva şi Orăştie, astfel încât anul viitor să putem spune că toate aceste deponeuri au fost închise, respectând procedurile europene”, a declarat Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, citat de administratie.ro.
Selectarea deşeurilor ar trebui să înceapă în 2016 iar anul viitor ar trebui să fie finalizat depozitul ecologic, potrivit reprezentanţilor CJ Hunedoara.
Proiectul pentru managementul deşeurilor în judeţ este finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat, contribuţia autorităţilor locale fiind de 1% din cei 255 de milioane de lei, potrivit Hotărârii 46/2014 a Consiliului Judeţean.

Sus