Oferte locuri de munca top

Fondul locativ are nevoie de soluții durabile și sprijinul sectoarelor conexe

untitledCea de-a treia ediţie a evenimentului dedicat specialiştilor în construcţii, CELCO FORUM CONSTRUCT 2014 – Dezvoltarea durabilă a fondului locativ, la Hotelul Condor din Mamaia, eveniment organizat de CELCO, în parteneriat cu Lafarge România, a reunit arhitecţi, proiectanţi, constructori, cadre universitare şi studenti pentru a pune în discuţie cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă sectorul în momentul actual.
“În 2004 a fost introdus şi pe piaţa materialelor de construcţii din România standardul European pentru elemente de zidărie care la vremea respectivă impunea ca rezistenţă minimă la compresiune sa fie min 1,5 N/mm2. In 2006 au fost emise eurocodurile C106 si P101-1, unde se făcea o departajare între pereţii structurali, nestructurali şi panourile de umplutură, dar aici s-au strecurat nişte greşeli şi producătorii de BCA erau obligaţi să producă un BCA de rezistenţă la compresiune chiar de 7,5 N/mm2, urmând ca greutatea specifică să fie de peste 850 kg, diminuându-se eficienţa construcţiei şi avantajul principal al zidăriei din BCA: termoizolarea. A fost o muncă susţinută în perioada următoare până chiar în anul 2014, când aceste eurocoduri au fost revizuite şi, de atunci, s-a facut o separare clară între elementele de zidărie pentru pereţi structurali, nestructurali şi panourile de umplutură. În tot acest timp am dezvoltat cele 4 tipuri de BCA CELCO: Structoterm, Superblock, Megaterm si Standard pe care continuăm să le îmbunătăţim pentru a putea răspunde tuturor nevoilor clienţilor noştri”, a spus dl. Ion Secăreanu, Director General CELCO.
Gabriela Sava, Consilier Juridic CELCO, a punctat: “O problemă importanta pe care dorim să o aducem în discuţie este cea a consumatorilor industriali care sunt racordaţi la sistemele de distribuţie gaze naturale. Suntem de părere că este nevoie de o abordare mult mai atentă a consumatorilor industriali racordaţi la sistemele de distribuţie, pentru a nu exista discriminare între producători, în caz contrar soluţia fiind ori oprirea activităţii, ori îndreptarea atenţiei către sistemele de combustibil alternativ care, însă, necesită investiţii majore şi care vor avea un impact negativ asupra mediului. În continuare doresc să evidenţiez câteva aspecte din Legea 350/2001 care sunt restrictive şi descurajează interesul investitorilor. Un indicator important în luarea deciziei de a realiza o construcţie, indiferent de destinaţia ei, este coeficientul de utilizare a terenului (CUT). Astfel, potrivit art. 46, aliniat 7 din lege, CUT – ul maxim admis este 4. Realizarea unei contrucţii cu un CUT mai mare de 4 ar fi posibila numai prin modficarea Planului urbanistic general, ceea ce practic este imposibil. Aşa cum sunt reglementările noastre, înseamnă că noi nu vom avea niciodată zgârie nori”.
Cele mai noi materiale de construcţii CELCO lansate pe piaţa romanească, au fost prezentate de către Andreea Rotund-Maier, Specialist Marketing CELCO: “Energia pentru încălzire reprezintă aproximativ 55% din consumul total de energie în apartamente şi până la 80% în casele individuale. Îmbunătăţirea eficienţei clădirilor în faza de proiectare este mult mai simplu de realizat, decât recondiţionarea clădirilor mai vechi. Astfel, CELCO a dezvoltat soluţia de termoizolare ignifugă şi 100% ecologică, CELCO MEGATERM şi primii buiandrugi termoizolanţi, BUIANDRUGII CELCO, mult mai uşor de pus în operă şi cu rezistenţe cuprinse între 1500 -1800 kg, în funcţie de dimensiuni. În continuare pregătim lansarea blocurilor de BCA de zidărie CELCO MEGATERM+ pentru construcţii în cadre cu deosebite capacităţi de termoizolare, un BCA ce va avea o densitate de doar 350 kg/m3 şi o conductivitate termică de 0,09 ± 0,01 W/m°K”.
Miron Ghiulgian, Marketing Product Development Manager Lafarge Romania, a declarat: “Contribuim la construirea locuinţelor mai accesibile, oferim soluţii pentru construcţii verticale, clădiri durabile, care protejează mediul şi un transport mai uşor şi mai rapid, încurajăm performanţa şi creativitatea arhitecturală. Am acceptat cu plăcere provocarea primită din partea partenerilor noştri, CELCO, de a dezvolta un ciment mai fin, cu o densitate mai mică, dar performant, special pentru producţia de BCA. Aşa am reuşit să lansăm pe piaţa românească cimentul CEM I 52,5R in 2004. Continuăm colaborarea fructuoasă şi aşteptăm cu nerăbdare noile provocări”.
Elena Fulina, Corporate Regional Manager Unicredit Ţiriac Bank, împreună cu Monica Drăgan, Consultant Enclude Solutions, au prezentat programul de finanţare RoSEFF BERD pentru IMM-uri, dedicat creşterii eficienţei energetice prin înlocuirea sau achiziţionarea de echipamente şi utilaje cu altele mai eficiente energetic sau instalarea de sisteme de energie regenerabilă, investiţii ce se pot ridica până la 1 milion de euro, cu granturi de până la 15%.
Au mai luat cuvantul arh. Alexandru Bălan, Preşedintele OAR Dobrogea, şi doamna Conferenţiar Universitar Anca Constantin, Director de departament în cadrul Facultăţii de Construcţii, Universitatea Ovidius, Constanţa.

Sus