Oferte locuri de munca top

Cogenerare de înaltă eficiență la stația de epurare Medgidia

K&S-Wolf-cogenerareJetrun EnergoEco, furnizor de soluții de încălzire, ventilație și climatizare de înaltă eficiență a finalizat montajul echipamentelor de cogenerare la stația de epurare Medgidia.
În Iulie 2011, primaria Medgidia a semnat contractul de proiectare şi execuţie „Retehnologizare şi introducerea treptei de epurare avansată la staţia de epurare – localitatea Medgidia, contract ce face parte din Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa”, din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu.  Contractul s-a semnat cu asocierea Alpine Bau GmbH Austria – SC Urban Electric SRL Ploieşti şi are ca termen de finalizare iunie 2014.
Modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare și a stației de epurare  din Medgidia se realizează după standardele europene de mediu.  Proiectul prevede introducerea treptei terțiare, adică aceea care elimină azotul și fosforul din apă. Primarul din Medgidia afirma că stația de tratare a apei din localitate are nevoie urgentă de echipamente noi.
Jetrun EnergoEco, împreună cu colaboratorul său Amteh International s-au ocupat de proiectarea, livrarea și montajul întregului punct tehnic (cogenerare și cazan termic), punerea în funcțiune a echipamentelor urmând să aibă loc în cea de-a doua jumătate a anului curent.
S-au instalat 2 grupuri de cogenerare GTK 50 K de înaltă eficiență având o putere electrică totală de 100 kW, o putere termică de 168 kW și o eficiență globală de 82,2 %  în condiții standard de funcționare la capacitate maximă.
Instalația de cogenerare utilizează ca materie primă biogazul obținut din fermentarea nămolului de epurare și este compusă din cele 2 grupuri de cogenerare K&S Wolf  și două turnuri de răcire Cabero, energia electrică produsă de aceasta fiind destinată exclusiv consumului propriu.  Cazanul din oțel MKS 340 Wolf cu un interval de putere cuprins între 280 – 340 kW este utilizat pentru încălzirea digestorului, dar poate funcționa în rețea cu grupul de cogenerare sau singur pentru acoperirea necesarului termic de 340 kW al stației de epurare.
Punerea  în  funcțiune  și  mentenanța  centralelor  de cogenerare  se va realiza de către echipa Jetrun,   formată din  ingineri  specializați  direct  în Germania, la uzina Wolf K&S din Wolfhagen / Hessen.
Energia electrică furnizată asigura o mare parte din consumul electric al stației, realizând economii substanțiale și recuperarea rapidă a investiției. Prin realizarea proiectării, livrării și execuției întregului sistem de către firma Jetrun, beneficiarul s-a asigurat că instalația montată va funcționa la parametrii specificați, fără pierderi de eficiență sau disponibilitate datorate unor eventuale incopatibilități între diversele componente ale sistemului.” declara Adrian Moisa, Director General Jetrun EnergoEco
În cursul anului 2014, Jetrun EnergoEco a mai livrat echipamente pentru alte proiecte ce vizeză  includerea tehnologiei de cogenerare în stațiile de epurare din țară, și anume stațiile de epurare  din Râmnicu Valcea,  Poarta Albă și Alba Iulia.

Sus