Oferte locuri de munca top

Fabrica Cemacon Zalău va fi redeschisă

Liviu Stoleru, director general Cemacon

Liviu Stoleru, director general Cemacon

Producătorul de blocuri ceramice Cemacon redeschide fabrica de la Zalău, aflată de trei ani în conservare, datorită creşterii cererii de cărămidă pe piaţa autohtonă. În prezent linia de fabricație din Zalău trece printr-un proces amplu de retehnologizare și modernizare.
Fabrica Cemacon de la Recea a atins în acest an pragul maxim al capacității de producție.
În 2010, linia de la Recea era utilizată în proporție de 34%. În 2011 a crescut la 67% iar un an mai târziu la 83%. Anul 2013 a marcat lansarea unui nou portofoliu de produse, datorită acestui fapt, linia de producție a fost utilizată la 88%. La ora actuală cererea depăşeşte stocurile disponibile.
Conducerea companiei a analizat toate posibilităţile de creştere a producţiei şi a ajuns la concluzia că retehnologizarea fabricii din Zalău este soluția cea mai eficientă din perspectiva timpului necesar pentru implementare și a valorii investiției.
Liviu Stoleru, director general Cemacon, precizează: „Pentru prima dată de la apariția crizei, în 2008, am constatat cât de dificil este să gestionezi o cerere de produse din ce în ce mai mare,pe care să nu o poți satisface, din cauza stocurilor insuficiente. Am început prin a căuta soluții de dezvoltare în afara companiei, orientându-ne către preluarea altor producători sau către construirea unei fabrici noi. Dar am constatat că aceste soluții sunt foarte costisitoare, atat din punctul de vedere al timpului necesar pregătirii pentru producție, cât și al investițiilor. Ne-am întors, astfel, către propria facilitate de producție nevalorificată, care se află încă la stadiul tehnologic al altor producători din piață.”
De la începutul anului 2015, Cemacon va produce cărămizi atât în fabrica de la Recea, județul Sălaj, cât și pe linia optimizată din fabrica de la Zalău.

În primul semestru al anului 2014, Cemacon a înregistrat o creștere cu 41% a cifrei de afaceri față de aceeași perioadă a anului trecut, venituri din vânzări mai mari cu 35%, un profit operațional în creștere cu 97% și profit net de 2,27 milioane de lei.
Pentru anul 2015, Cemacon şi-a propus să devină a doilea jucător pe piaţa de cărămidă din România şi primul din Transilvania și Banat din punctul de vedere al vânzărilor.

Sus