Oferte locuri de munca top

Primăria Timişoare obţine finanţare pentru reabilitarea a şase blocuri

DSC07112Contractul de finanţare pentru reabilitarea a şase blocuri de locuințe din Timișoara a fost încheiat la începutul acestei săptămâni. Pe parcursul a 12 luni de implementare vor fi reabilitate termic 502 apartamente situate pe Calea Șagului și pe bulevardul 16 Decembrie 1989.
Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul Programului Operaţional Regional, domeniul major de intervenție 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuințe”. Acest domeniu major a fost introdus în cadrul programului începând cu finalul anului 2012, când au fost alocate fonduri nerambursabile pentru reabilitarea blocurilor de locuințe.
Acesta este cel de-al patrulea de contract de finanțare încheiat pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Timișoara. În total cele patru contracte însumează 27,31 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile solicitate fiind de 15,66 milioane lei. Contractele cuprind lucrări la 26 de blocuri și 1.471 de apartamente.
Noua cerere de finanţare face parte dintr-o serie de şapte cereri de finanţare (incluzând 53 de blocuri) depuse, până în prezent, de către Primăria Timișoara în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile. Valoarea cererilor se ridică la suma de 47,19 milioane lei.

Regiunea de dezvoltare Vest are alocată suma de 9,06 milioane euro (finanțare din bugetul de stat și Fondul European pentru Dezvoltare Regională) pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe.

Sus