Solplanet x AeroFix

Constructiile rezidentiale sunt in plin elan

2533.jpg Cresteri semnificative de peste 49% au inregistrat lucrarile la cladirile rezidentiale in primul semestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut. De asemenea, cladirile nerezidentiale au crescut cu 5,5%.
In acelasi timp, constructiile ingineresti au scazut cu 25,4%, contribuind semnificativ la scaderea de 10,2% inregistrata de volumul total al lucrarilore de constructii .
Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 18,4%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,0% si la lucrarile de constructii noi cu 7,7%.
Datele sunt in serie bruta si au fost furnizate de Institutul National de Statistica.

*Avantul a continuat si in iunie

Cladirile rezidentiale si-au pastrat avantul si in luna iunie, comparativ cu iunie 2013, inregistrand cresteri de peste 80%. In contradictie cu scaderile cu circa 26% ale lucrarilor la cladirile nerezidentiale si cu peste 20% constructiile ingineresti.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, in iunie 2014 volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 13%. Pe elemente de structura au avut loc scaderi astfel: lucrarile de constructii noi cu 13,8%, lucrarile de reparatii capitale cu 13,3% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,9%.

Sus