Oferte locuri de munca top

ADR Centru: Dezvoltarea urbana in prim-plan pentru 2014-2020

Cele mai multe fonduri europene ce vor fi alocate regiunii Centru vor merge catre dezvoltarea urbana, dezvoltarea infrastructurii tehnice si regionale, respectiv 3,2 miliarde de euro, aproximativ 50% din fondurile alocate pentru perioada 2014-2020.
„Prin intermediul acestui domeniu de investitii se doreste ca proiectele dezvoltate sa duca la cresterea mobilitatii regionale prin extinderea, reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri rutiere si feroviare, construirea de centuri ocolitoare in vecinatatea oraselor precum si construirea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea de aeroporturi. Pe langa transportul functional aici se include si partea de dezvoltare a transportului intermodal la nivel regional”, se arata in portofoliul de proiecte din planul de dezvoltare al ADR Centru.
Un alt punct important in investitiile cu bani europeni sunt proiectele ce vizeaza eficienta energetica si energia verde pentru care a fost prevazut un buget initial de 900 de milioane de euro pentru urmatorii 7 ani.
„Acest Plan este fundamentat pe baza Strategiei regionale de dezvoltare, aprobata anul trecut de CDR Centru, si a fost realizat intr-un foarte larg cadru partenerial. Am dorit sa includem toate posibilele directii de finantare, deoarece portofoliul de proiecte este deosebit de vast, necesitatile de finantare fiind foarte mari. Totusi, fondurile ce vor fi alocate Regiunii in acesti sapte ani care urmeaza, desi sunt mai importante ca valoare fata de perioada 2007-2013, tot nu vor acoperi absolut toate cerintele”, a declarat Simion Cretu, director ADR Centru.
ADR Centru a creat si gestioneaza baza de date cu propunerile de proiecte primite pentru urmatoarea perioada de programare, situatie care include 1337 de potentiale proiecte, a caror valoare totala este de aproximativ 6 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat emis de ADR Centru.
Potrivit documentului consultativ privind POR 2014-2020, elaborat in luna martie si care va fi actualizat cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii august, investitiile propuse pe acest program au fost incluse in cadrul a 10 axe prioritare, rezultate in baza obiectivelor tematice europene, dupa cum urmeaza: Consolidarea cercetarii, dezvoltarii tehnologice si a inovarii; Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii; Eficienta energetica in cladirile publice (spitale, cladiri de invatamant, alte tipuri de cladiri) cladiri administrative, inclusiv administratia locala si centrala; Sprijinirea dezvoltarii urbane; Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului; Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala si locala; Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociala; Sprijinirea regenerarii economice si sociale a comunitatilor defavorizate din mediul urban; Dezvoltarea infrastructurii educationale; Cadastru si inregistrarea proprietatilor in zonele rurale din Romania.

Sus