Oferte locuri de munca top

Samoter si Asphaltica au verde din partea expozantilor

1965.jpg *Vizitatori de calitate; cei care nu au luat parte la eveniment au ratat o oportunitate vitala; semne de revenire, chiar si in Italia. La doar putin peste o luna de la incheierea targurilor Samoter si Asphaltica, expozantii au tras primele concluzii cu privire la prezenta la o editie cu siguranta neobisnuita pentru nenumarate motive.
„Impresiile noastre dupa eveniment sunt pozitive”, spune Vito Minunni de la Cifa-Zoomlion; „totusi este imposibil sa faci comparatii cu editiile ce au precedat criza. Clientii si cumparatorii s-au dovedit foarte interesati, in special cei din Orientul Mijlociu. De exemplu, in cazul nostru, cumparatorii irakieni erau deja foarte bine informati cu privire la productia si calitatea produselor noastre. Daca ar fi fost interesati doar de pret, ar fi putut sa aleaga sa mearga la Ankara in cautarea de utilaje mai ieftine. Dar au ales sa vina la Samoter. Acelasi lucru este valabil pentru rusii care au acordat o atentie considerabila produselor noastre.”
Selena Bolin de la Midi Europe care distribuie brandurile Isuzu si Takeuchi si-a exprimat totodata satisfactia: „A fost un eveniment destul de reusit pentru noi si suntem multumiti de contactele pe care le-am stabilit. Am intalnit vizitatori italieni profesionisti.”
Eleanor Migliorini reprezentat MAN, unul dintre numele mari care au luat parte la Samoter, rezuma rezultatele pentru brandul German dupa cum urmeaza: „Am stabilit multe contacte si chiar am vandut un numar de vehicule, asadar suntem satisfacuti de aceasta investitie; de asemenea am inregistrat un feedback bun referitor la zona in aer liber si la demonstratiile live ale vehiculelor noastre, care au fost intotdeauna foarte aglomerate de vizitatori foarte motivati.”
Mercedes, celalalt gigant prezent la Samoter, a avut de asemenea parte de un show plin de satisfactii: „Nu am putut sa ratam intalnirea cu Samoter 2014,” a spus Enrico Ferraioli, Marketing Manager in cadrul Truck Mercedes-Benz Italia. „Am luat parte la eveniment cu un stand in interior si unul in zona in aer liber – intr-o cariera aflata la doar cativa km, spatiul ideal pentru testarea noului Arocs. Vizitatorii Samoter au intampinat cu etuziasm initiativa care le-a acordat sansa de a invata despre caracteristicile noilor vehicule, dupa ce le-au condus pe rute special amenajate; in cele patru zile ale evenimentului, mai mult de 3.000 de clientii au impanzit cariera Mercedes efectuand peste 500 de drive-testuri. Rezultatele excelente in ceea ce priveste prezenta si satisfactia sectoarelor de clienti si a operatorilor sunt promitatoare. Speram ca isi vor aduce aminte de Samoter 2014 ca momentul in care industria constructiilor din Italia a inceput sa isi revina.”
Guido Peveri, Terex Dealer Manar, a subliniat: „Suntem incantati. Am finalizat vanzari de utilaje si am stabilit contacte excelente pentru noi puncte de distributie.”
VF-Venieri a evidentiat de asemenea rezultatele pozitive: „Ca sa fim sinceri, asteptarile noastre au fost mici”, explica Filippo Muccinelli „dar totul s-a dovedit mult mai bine. Prezenta a fost interesanta si vizitatorii au fost bine-informati. Nu am incheiat contracte de vanzari in timpul evenimentului dar am stabilit contacte interesante pe care le vom fructifica.”
Andrea Pavan, Marketing Director in cadrul Komatsu, a concluzionat: „Asteptarile noastre nu au fost in mod special ridicate din motive variate. Cu toate aceastea evenimentul s-a dovedit a fi impresionant cu un nivel al vizitatorilor bun si cu o clientela interesata si interesanta. Am stabilit contacte positive si asta ne-a dat multa incredere pentru proiectele noastre viitoare. Credem despre noi insine in calitate de companie italiana. Avem o unitate de productie in Este, acesta este unul dintre motivele pentru care am decis sa luam parte la eveniment; trebuie sa ne jucam rolul in sprijinirea acestui sector. Am riscat si am castigat.”
Companiile care au luat parte la Asphaltica au subliniat de asemenea rezultatele pozitive. Michele Turrini reprezentant Ammann Italy SpA (si noul presedinte al Siteb) a declarat: „Pentru compania noastra, feedback-ul a fost pozitiv, am stabilit contacte importante si s-a resimtit un impact semnificativ asupra imaginii noastre. Ar trebui sa spun ca persoanele care nu au venit au facut o greseala. In general, simt ca strategia de a uni Asphaltica si Samoter a avut efectul scontat, oferind o privire mai ampla asupra sectorului de drumuri. Bineinteles, intr-o situatie diferita, imput-ul dat de Samoter ar fi fost si mai pozitiv. Poate pentru viitor drumul de urmat ar fi cautarea unei specializari mai mari in anumite sectoare cheie pentru a prezenta cu adevarat o oferta ampla. Masinile mari sunt usor de gasit, evenimentul este locul in care poti gasi toate serviciile, workshop-uri si componente: pe scurt, tot ce ai nevoie.”
In final, Cristina Baraldini din partea Atlas Copco Italia a spus: „Contextul cu siguranta nu a fost cel mai bun, dar in final prezenta a fost buna, vizitatorii fiind bine informati si interesati. Am facut cunostinta cu oameni care stiau exact ce cauta.”
*Date si cifre referitoare la Samoter si Asphaltica 2014
– 445 de expozanti, din care 106 internationali din 27 de tari: Albania, Austria, Australia, Belgia, Canada, China, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, India, Irlanda, Israel, Olanda, Republica Ceha, Republica Corea de Sud, Rusia, San Marino, Serbia, Singapore, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Statele Unite and Turcia.
– 40.000 de vizitatori din care 15% din 55 de tari, in special Franta, Germania, Elvetia, SUA, Regatul Unit, Rusia. Slovenia, China, Brazilia si Spania.
– 40 de delegatii internationale din Algeria, Arabia Saudita, Azerbaidjan, Belgia. Bosnia, Brazilia, Camerun, Croatia, Egipt, Ecuadoar, Franta, Germania, Iordania, Indonezia, India, Iran, Irak, Libia, Malaiezia, Maroc, Mexic, Mozambic, Norvegia, Palestina, Peru, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Rusia, Serbia, Singapore, Slovenia, Spania, Africa de Sud, Suedia, Elvetia, Tailanda, Tunisia, Turcia si Ucraina.
Samoter si Asphaltica 2017 vor fi organizate din nou in perioada 22-25 februarie 2017.

http://www.samoter.comwww.samoter.comhttp://www.asphaltica.itwww.asphaltica.it
Sus