Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania este obligata de CNSC sa remedieze documentatia lansata se SEAP in vederea atribuirii contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru autostrada Craiova-Calafat.
Patru companii au depus contestatii in cadrul procedurii de atribuire, considerand ca anumite clauze contractuale si cerinte ale autoritatii contractante din cadrul documentatiei de atribuire sunt abuzive, iar in cadrul contractului si a caietului de sarcini exista prevederi nerealiste. De asemenea contestatarele considerau unele cerinte/prevederi din cadrul fisei de date si din cadrul documentatiei de atribuire restrictive si disproportionate. In contestatiile depuse companiile solicitau de la remedierea acestor probleme pana la anularea procedurii de atribuire.
CNSC a dispus adoptarea masurilor de remediere privind continutul anuntului de participare, a fisei de date a achizitiei, a caietului de sarcini si a clauzelor contractuale. Termenul pentru depunerea ofertelor va fi prelungit.
Licitatia pentru atribuirea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru autostrada Craiova-Calafat a fost lansata la inceputul lunii mai. Serviciile erau estimate la aproape 16 milioane lei.
Situatia este similara si in ceea ce priveste licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Buzau-Focsani lansata pe SEAP in 2 mai. In urma unei decizii pronuntate de CNSC, Compania Nationala de Drumuri va trebui sa adopte masuri de remediere privind continutul anuntului de participare, a fisei de date a achizitiei, a caietului de sarcini si a clauzelor contractuale.
Cinci companii au depus contestatii in cadrul acestei proceduri de atribuire: Tecnic Consulting Engineering Romania, Aecom Ingenieria, Via Design, Search Corporation, Best Consulting & Design. Solicitarile au fost similare cu cele din cadrul licitatiei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Craiova-Calafat.