Oferte locuri de munca top

Restaurarea Palatului Potlogi, proiect de referinta pentru Guvern

1826.jpg Palatul Brancovenesc de la Potlogi se afla in curs de restaurare si va fi redat circuitului turistic.
Pe langa interventiile de restaurare a cladirilor ce fac parte din ansamblu – palatul, casa slujitorilor, casa veche – sunt prevazute si lucrari de amenajare peisagistica a spatiilor exterioare pe o suprafata de 20.000 mp. Totodata, spatiile au fost proiectate sa fie utilizate atat pentru vizitele turistice, cat si pentru a gazdui evenimente culturale, seminarii, conferinte sau centre de documentare si de creatie.
Valoarea totala a proiectului de reabilitare a Ansamblului Brancovenesc este de 42,8 milioane lei, din care alocarea financiara nerambursabila se ridica la 31,75 milioane lei (98% din valoarea eligibila), iar durata de implementare este de 39 de luni. Fondurile nerambursabile sunt alocate prin Programul Operational Regional 2007-2013.
Din fonduri europene au fost finantate si lucrarile de restaurare ale Bisericii Domnesti cu hramul Sfantul Dumitru din aceeasi localitate. Lacasul de cult a fost resfiintit in aceasta saptamana ca urmare a finalizarii lucrarilor. La eveniment a luat parte prim-ministrul Liviu Dragnea.
Proiectul care a vizat Biserica Domneasca cu hramul Sfantul Dumitru a fost initiat de Parohia Potlogi si a durat 16 luni, iar alocarea financiara nerambursabila prin Programul Operational Regional a fost de 2,04 milioane lei.
Lucrarile s-au axat pe realizarea picturilor interioare sau reconstituirea lor, unde a fost necesar, si pe refacerea finisajelor interioare si exterioare.
„Am venit aici pentru ca sunt doua obiective foarte importante pentru noi. Este vorba de Biserica Domneasca, restaurata complet prin Programul Operational Regional, si vreau sa ii felicit pe cei ce au lucrat pentru asta. De asemenea, un proiect mare este reabilitarea intregului Palat Brancovenesc. Este un proiect in valoare de 9,5 milioane euro.”, a declarat Liviu Dragnea.

Sus