Urare An Nou 2024

Director PMB retinut pentru 24 de ore

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, de la data de 05.06.2014, ora 14:15, pana la data de 06.06.2014, ora 14:15, a lui Madalin Dumitru, director al Directiei generale infrastructura si servicii publice din cadrul Primariei mun. Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de: fals in declaratii; efectuare de acte de comert; incompatibile cu functia; participatie improprie la delapidare, in forma continuata; luare de mita; abuz in serviciu; trei infractiuni de trafic de influenta.
Dupa numirea in functia de director al DGISP din cadrul Primariei mun. Bucuresti, inculpatul Dumitru Madalin Ionica a continuat sa efectueze acte de administrare a societatilor SC PRECON SRL si SC MAGISTRAL SRL atat in mod direct cat si prin intermediul altor persoane, fiind in continuare factorul de decizie in cadrul acestora.
In perioada 2009 – 2014, in calitate de director general in cadrul Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice (DGISP) din cadrul Primariei Generale, presedinte al comisiilor de evaluare, presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit de la o societate comerciala foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii/renovare/instalatii, materialele necesare si obiecte electrocasnice pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii, derularea in bune conditii a contractelor si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate.
In aceeasi calitate, inculpatul Dumitru Madalin Ionica, prin receptionarea unor lucrari neefectuate la obiectivul „Refacerea si consolidarea structurii de rezistenta a Pasajului denivelat suprateran Baneasa” a creat premisele decontarii de lucrari neefectuate in suma de 372.636 lei fara TVA, respectiv la articolul deviz „Parapet metalic directional zincat” au fost decontati in plus 701 metri parapet nepus in opera.
Prejudiciul cauzat prin decontarea unor lucrari neefectuate este de 372.636 lei fara TVA si a fost recuperat integral, iar folosul firmei care a realizat lucrarile consta in suma de bani incasata nelegal, constatarea finalizarii lucrarilor si neaplicarea unor sanctiuni contractuale.
Inculpatului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat la data de 06 iunie 2014 Tribunalului Bucuresti pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 30 de zile.
Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Sus