Oferte locuri de munca top

10 proiecte finantate in cadrul Polului MEDGREEN

Contractele de finantare pentru proiectele din cadrul Polului de Competitivitate MEDGREEN au fost incheiate in cursul acestei saptamani la Timisoara.
Zece proiecte sunt finantate in cadrul acestui pol de competitivitate, cu o valoare totala de aproximativ 103 milioane de lei, din care 49 milioane de lei reprezinta finantarea UE nerambursabila.
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, prezent la eveniment a declarat: „Proiectele semnate astazi la Timisoara sunt de investitii si de cercetare-dezvoltare care vor sustine in mod real economia, vor mentine locuri de munca si vor crea altele noi. Aceste proiecte vizeaza fabricarea de masini si utilaje specifice din domeniul economiei verzi, un sector de inalta tehnologie si cu valoare adaugata mare. Obtinerea independentei energetice de catre Romania este un deziderat puternic spre care ne indreptam. Vom stimula ideile romanesti, proiectele initiate de ai nostri, iar eu va voi sustine in urmatorul cadru financiar pentru a putea obtine banii europeni necesari pentru initiativa dumneavoastra. Aveti toata sustinerea mea.”
Acesta a aratat ca Romania reuseste sa atraga fondurile alocate de Uniunea Europeana, dovada cea mai clara fiind faptul ca din mai 2012 si pana in prezent, tara noastra a solicitat peste 5 miliarde de euro. In aceeasi perioada, Romania a si incasat o suma de peste 5 miliarde de euro, in timp ce in anii anteriori, s-a primit doar suma de 1,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate de Comisie.
„Suma de 5 miliarde reprezinta un sprijin semnificativ pentru economia tarii noastre, pentru crearea de noi locuri de munca si mentinerea celor existente. De asemenea, in cadrul POSCCE (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice) am semnat peste 620 de contracte cu o valoare totala de peste 1,6 miliarde de lei, din care valoare nerambursabila, peste 1,4 miliarde de lei”, a subliniat Eugen Teodorovici.
Polul de competitivitate MEDGREEN este compus din 53 de membri asociati, dintre care 37 de intreprinderi, 10 universitati/ organizatii de cercetare precum si 6 catalizatori. Intreprinderile asociate provin in principal din domeniul energiei (productie, inclusiv utilaje; consultanta in domeniul eficientei energetice, cum ar fi Solarom, Macorom, Audit Energetic, Ecohornet, ELM Energomontaj, Oil Terminal etc.) si al materialelor de constructii (Lafarge Romania).

Sus