Solplanet x AeroFix

CBRE: Investitorii straini vizeaza Marea Britanie

Investitorii straini se concentreaza asupra Marii Britanii si mai ales asupra centrelor urbane, arata un studiu al CBRE, consultant international in domeniul imobiliar.
„Londra a fost vizata de un grup de investitori straini la sfarsitul anului trecut, in special cumparatori din Asia si Orientul Mijlociu, nerabdatori sa achizitioneze proprietati in unul dintre primele orase din lume. Oferta din Londra a devenit limitata ca urmare a competitiei, iar acum investitorii se reorienteaza catre orasele mari precum Edinburgh si Manchester.”, a declarat Jonathan Hull, Managing Director CBRE.
Marea Britanie a inregistrat tranzactii imobiliare de 12,4 miliarde in primele 3 luni ale lui 2014 in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a lui 2013. Dintre aceste 1,2 miliarde de euro au fost investitii straine in afara Londrei, inclusiv 9 tranzactii ale investitorilor asiatici si din Orientul Mijlociu, 5 dintre ele mai mari de 12 milioane de euro.
In primul trimestru din 2014 investitiile in proprietati comerciale au inregistrat o crestere de 21% fata de 2013, ajungand 38,9 miliarde de euro, potrivit sursei citate.
Conform CBRE, trei sferturi din aceste tranzactii s-au inregistrat pe 4 piete imobiliare: Marea Britanie (32%), Germania (25%), Franta (9%) si Suedia (7%). Piete promitatoare si in urcare cu 2-3% sunt cele din Spania, Irlanda si Italia.

Sus