Oferte locuri de munca top

Orgachim reincepe productia de rasini la fabrica din Ruse

1442.JPG Grupul Policolor-Orgachim, lider regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in sud-estul Europei, reincepe activitatea de productie de rasini, dupa o investitie de 3,6 milioane de euro in reconstructia si modernizarea fabricii Orgachim Resins, din orasul Ruse (Bulgaria).
Cu o capacitate de productie anuala de 20.000 de tone, fabrica de rasini va furniza materie prima pentru producatori de lacuri si vopsele dar si pentru companii din alte domenii precum constructia de masini si componente auto, mobila, echipamente pentru energie eoliana, etc. din intreaga Europa.
„Dupa incendiul din 2012 care ne-a afectat nu doar pe noi si productia de rasini generata aici, ci intreaga comunitate din Ruse, venim in fata dumneavoastra astazi cu rezultate si vesti bune. Ne bucuram ca, intr-un interval relativ scurt de timp, am reusit o dubla performanta: sa repunem in functiune un activ important pentru intregul grup si sa avem una dintre cele mai moderne unitati de productie de acest fel din Europa.”, a declarat Ion Florescu, presedinte al Consiliului de Administratie Policolor-Orgachim.
Refacerea si consolidarea fabricii de rasini , unul dintre cele mai importante active ale grupului Policolor -Orgachim a inclus un amplu program de modernizare, automatizare si control pentru procesele industriale, ponderea acestor cheltuieli in totalul investitiei depasind 65%.
„Reluarea productiei de rasini va sustine o crestere accelerata a afacerilor Policolor -Orgachim si va ajuta la indeplinirea obiectivelor de business pe termen mediu si lung ale grupului. De aceea, atunci cand am inceput reconstructia fabricii am ales sa facem in primul rand un salt calitativ si de eficienta”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor-Orgachim.
Programul de modernizare s-a derulat pe o perioada de aproximativ 15 luni si a inclus colaborari cu furnizori de top, la nivel mondial. Printre acestea se numara firme de prestigiu mondial precum Siemens, Festo, Samson si JUMO din Germania, Eaton, Donaldson si Emerson din Statele Unite ale Americii, Danfoss din Danemarca, etc.
„Noua fabrica de rasini este echipata la cele mai inalte standarde europene. Avem cea mai performanta instalatie de alimentare si distributie pentru energia electrica din Bulgaria si cel mai bun sistem de echipamente de automatizare si control, instalat intr-o fabrica de rasini din sud-estul Europei, care permite controlul simultan a 10.000 de parametri. Am achizitionat cel mai modern sistem de avertizare si stingere a incendiilor, dar si echipamente care reduc pierderile tehnologice, eficientizeaza consumul de energie electrica si contribuie la protectia mediului. Pe intreg procesul de reconstructie am lucrat cu peste 20 de subcontractori din Bulgaria”, a explicat Razvan Mihai Garbur, general manager Orgachim Resins.
Orgachim Resins livreaza rasini catre companii din Romania, Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria, Austria, Franta, Benelux, Italia si Cehia.
Infiintata in 1901, fabrica de rasini apartinand grupului Policolor Orgachim a sistat productia la inceputul anului 2012, din cauza unui incendiu. Productia reincepe din luna mai 2014.

Sus