Oferte locuri de munca top

Primaria Hunedoara cere racordarea municipiului la autostrada Lugoj-Deva

Primaria Hunedoara atrage atentia ca orasele Deva si Hunedoara nu sunt racordate la traseul autostrazii Lugoj-Deva.
Potrivit reprezentantilor municipalitatii acest fapt poate aduce prejudicii substantiale dezvoltarii durabile urbane a celor doua orase.
Reprezentantii primariei Hunedoara precizeaza:
„Construirea tronsonului de autostrada Deva-Orastie ca varianta de ocolire Deva-Orastie la standard de autostrada prin Masura ISPA 2004/RO/16/P/PT/008 exclude conectarea a doua municipii de rang II la culoarul IV Pan European, producand un dezechilibru major pentru economia, turismul, transportul rutier al intregii zone, avand in vedere ca pe teritoriul judetului Hunedoara in prezent tronsonul de autostrada insumeaza trei iesiri (satul Soimus, satul Simeria Veche, satul Aurel Vlaicu).”
In scopul modificarii proiectului autostrazii, Consiliul Judetean Hunedoara, Primaria Deva si Primaria Hunedoara au transmis o scrisoare comuna catre Victor Ponta, Prim-Ministru, Dan Sova, ministrul transporturilor, Alexandru Nastase, secretar de stat, precum si parlamentarilor Judetului Hunedoara.
Tronsonul de autostrada Lugoj-Deva, in lungime totala de este 99,5 km, face parte integranta din Axa Prioritara TEN-T 7 Ramura Nordica (Coridorul IV Reteaua Trans – Europeana de Transporturi). Proiectul este finantat in cea mai mare parte din Fonduri de Coeziune. Contributie Comisiei Europene la proiect este de 85% si a Guvernului Romaniei de 15%.

Sus