Solplanet x AeroFix

25 mil. lei de la bugetul de stat pentru infrastructura Judetului Sibiu

Judetul Sibiu va beneficia in acest an de suma de 25 de milioane de lei prin Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) pentru continuarea lucrarilor de investitii. Suma este dubla fata de cea de anul trecut.
Astfel, 18,76 milioane lei vor fi folosite pentru finantarea lucrarilor incepute anul trecut si 6,24 milioane lei pentru lucrari noi.
Ioan Cindrea, presedintele CJ Sibiu, a declarat: „Suntem multumiti ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice apreciaza propunerile noastre si necesitatile locuitorilor judetului Sibiu prin alocarea acestei sume. Este o suma foarte mare, cea mai consistenta pe care a primit-o judetul nostru intr-un singur an.”
18 reprezentanti ai autoritatilor publice locale au semnat 22 de contracte in calitate de beneficiari ai finantarii. Localitatile care vor beneficia de aceste finantari sunt: Altina, Apoldu de Jos, Arpasu de Jos, Biertan, Boita, Bruiu, Cirtisoara, Dirlos, Laslea, Loamnes, Merghindeal, Micasasa, Seica Mica, Slimnic, Sura Mica, Turnu Rosu, Vurpar si Talmaciu.
La acestea se adauga contractele semnate de Consiliul Judetean Sibiu cu doua investitii pentru modernizarea drumurilor judetene 105D Cirta – Agnita (tronson intrare Sasausi – Chirpar – Vard – Agnita, 17 km) pentru care primeste 4,7 milioane de lei si 106 G Poiana Sibiului – Dobarca (8 km), pentru care primeste 3,7 milioane de lei.
Opt dintre investitii se vor finaliza pana la sfarsitul anului cu banii alocati prin PNDL si cu cofinantare de la bugetul local. Este vorba despre extindere/alimentare cu apa in localitatile Bruiu, Micasasa, Sebesu de Jos (comuna Turnu Rosu) si sistemele de canalizare in localitatile Cirtisoara, Micasasa, Slimnic, Arpasu de Jos si Talmacel.
In ceea ce priveste lucrarile noi, MDRAP a cuprins la finantare 21 de investitii in infrastructura de utilitati (apa si canalizare) pentru 16 localitati si trei investitii ale Consiliului Judetean Sibiu care va moderniza alti 30 km de drumuri judetene. Toate aceste proiecte au documentatia tehnica intocmita, dupa care urmeaza obtinerea avizului din partea Consiliului Tehnico-Economic al MDRAP, etapa premergatoare semnarii contractului de finantare.

Sus