Oferte locuri de munca top

Se lucreaza in forta pe santierul Aeroportului Iasi

886.jpg Lucrarile pe santierul Aeroportului Iasi au fost reluate de cateva zile. Pe santier se lucreaza cu 60 de camioane si 45 de utilaje, peste trei saptamani numarul acestora se va dubla.
Presedintele CJ Iasi Cristian Adomnitei, a declarat:
„In prezent santierul Aeroportului Iasi este cel mai mare din Romania. Ca densitate de utilaje pe kilometru patrat cred ca intrece si santierele autostrazilor, pentru ca acolo sunt multe utilaje, dar sunt raspandite. La Iasi graficul de lucrari este devansat. Contractul prevede ca in iulie 2015 sa fie gata toata pista, dar noi vom munci si o vom livra in luna decembrie.”
CJ Iasi a adaugat ca in curand lucrarile vor fi efectuate inclusiv pe timpul noptii. „Din luna aprilie se va lucra si noaptea. Aceasta este singura cale prin care putem termina mai rapid lucrarile la Aeroport. Intre ora 23.00 si ora 6.00, adica intre aterizarea ultimului avion si plecarea primului avion, vor fi 7 ore de munca fara restrictiile cauzate de aterizari si decolari. Utilajele care vor fi aduse pe langa cele existente deja pe santier sunt cele care vor participa la ultimele lucrari de forta, atunci cand cele doua piste, cea noua si cea veche, se vor intalni”, a precizat Adomnitei.
In luna decembrie a anului trecut Consiliul Judetean Iasi a depus o cerere de finantare europeana pentru dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi. Proiectul are o valoare totala de 57,5 milioane de euro, obiectivele majore propuse a fi realizate fiind proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat in derulare), extinderea suplimentara a platformei parcare aeronave si constructia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decat cel existent. Proiectul a fost declarat eligibil de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial – Transport, urmand ca, in curand, dupa avizul Comisiei Europene, sa fie semnat contractul de finantare.

Sus