Urare Craciun 2024

Constructiile de peste hotare ar putea antrena si companiile, nu doar muncitorii

702.jpg Fluxul muncitorilor romani care vor sa lucreze in Germania nu va putea fi oprit, de vreme ce, de la 1 ianuarie 2014 s-a deschis piata europeana a fortei de munca pentru Romania si Bulgaria. In schimb, acest flux ar putea lua o forma organizata, antrenand nu doar muncitori, ci si companii de constructii romanesti, considera Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii.
ARACO a propus federatiei germane din constructii – Deutsche Bauindustrie, sa ia in calcul si varianta colaborarii cu firmele romanesti de constructii ca subcontractori.
Daca anul trecut partea germana nu a parut foarte interesata de aceasta varianta, intre timp au inceput sa vina catre ARACO solicitari de la antreprenori germani pentru identificarea unor companii din Romania care sa le puna la dispozitie forta de munca, precizeaza domnul Plosceanu.
In opinia presedintelui ARACO, aceasta abordare este benefica atat pentru antreprenorii romani, confruntati cu penuria de comenzi de pe piata locala, cat si pentru companiile germane, care pot lucra astfel cu muncitori calificati si cu implicarea raspunderii unor firme.
Chiar daca nu este usor pentru o firma romaneasca sa lucreze in Germania, aceasta reprezinta o alternativa de luat in considerare atat timp cat finatarea sectorului de constructii din Romania este in continuare la un nivel foarte scazut, adauga domnul Plosceanu.
In prezent, sunt companii romanesti de constructii care lucreaza in Germania, dar si in Orientul Mijlociu si Nordul Africii.

Sus